Njemačka tvrtka u Hrvatskoj planira graditi tvornicu i zapošljava više od 200 ljudi

Njemačka tvrtka EJOT u Slavoniji planira graditi tvornicu plastičnih profila za građevinarstvo. S Gradom Novom Gradiškom potpisali su ugovor o kupnji 78 tisuća četvornih metara u gradskom industrijskom parku.

Kako su najavili, u tvornici će isprva zaposliti oko 120 ljudi, a sa širenjem poslovanja kasnije taj bi broj mogao narasti na više od 200. Oko 95 posto proizvodnje bit će plasirano na tržište Europske unije.

Investitori su izrazili zadovoljstvo ponuđenim uvjetima i spremnošću Grada da im pomogne u rješavanju mogućih problema, što je uz dobru prometnu povezanost presudno utjecalo na njihovu odluku da među brojnim ponuđenim lokacijama u više zemalja jugoistočne Europe odaberu upravo Novu Gradišku.

– Imamo osigurano tržište za sve što proizvedemo od građevinskih profila u Novoj Gradiški. Odmah krećemo s projektiranjem i ishođenjem dozvola za gradnju, a prvi proizvodi iz našeg pogona trebali bi krenuti prema tržištu sredinom iduće godine – izjavio je direktor tvrtke Miomir Matanović.

Gradnja proizvodnog pogona trebala bi započeti u lipnju, a tijekom ove godine već će biti odabrana i prva skupina radnika koji će u sličnoj tvornici u Litvi proći obuku rada na strojevima.

EJOT je dio njemačke grupacije s više 600 milijuna eura prihoda godišnje i više od 3500 zaposlenih širom Europe, piše Večernji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...