Pronađen muškarac koji je pokušao provaliti u bankomat na Ižu, policija ga je zatekla s ukradenim jet-skijem

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom koje se sumnjiči za pokušaj provale u bankomat na Ižu u studenom prošle godine te krađu jet-ski plovila u veljači ove godine.

Naime, 16. veljače oko 23.30 sati na karlovačkom području policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije, zaustavili su kombi vozilo daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao osumnjičeni 42-godišnjak kojom prilikom je vizualnim pregledom tovarnog prostora uočeno plovilo jet-ski  zadarskih oznaka, a za koje nije posjedovao dokumentaciju o vlasništvu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, 42-godišnjak je uhićen te priveden u službene prostorije policije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je u utorak, 15. veljače u poslijepodnevnim satima u mjestu Veli Iž, osumnjičenik iz dvorišta kuće u vlasništvu državljanina Slovačke otuđio navedeni jet-ski nakon čega udaljio s mjesta događaja.

Također ga se sumnjiči da je 30. studenog prošle godine u mjestu Veli Iž provalio u samostojeći bankomat, kojom prilikom su na konstrukciji bankomata nastala oštećenja dok iz unutrašnjosti nije ništa otuđio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...