Zadranin lažno zvao hitnu pomoć pa snimku objavio na YouTubeu, prijeti mu 3 godine zatvora

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za lažnu uzbunu.

Sumnja se ga se da je 30.studenog prošle godine u noćnim satima preko centra 112 putem telefona uputio poziv hitnoj pomoći radi pružanja liječničke pomoći, iako je znao da to nije potrebno niti istinito, a koju snimku neistinito upućenog poziva hitnim službama je potom objavio na društvenim mrežama.

Kako doznajemo, snimku je objavio na svom YouTube kanalu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažna uzbuna, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

-Ovakve lažne dojave pored što remete normalan rad žurnih službi mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost i upozoravamo ih da time čine kazneno djelo „lažne uzbune“ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine, poručuju iz zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...