Dan narcisa 26.3. u Sutomišćici. Prikupljaju se dragovoljna sredstva za opremanje Onkološkog odjela OB Zadar

U subotu 26.03 akcija “Dan narcisa” za otok Ugljan i Pašman održat će se u mjestu Sutomišćica s početkom programa u 10 sati.

Ova javno-zdravstvena kampanja Dan narcisa posvećena podizanju svijesti žena o potrebi odlaska na redovite preglede dojki s ciljem učinkovitije prevencije raka dojke tradicionalno se održava se u svim većim gradovima RH.

Pod motom “Mir i zdravlje” tom prigodom darovat će se cvijet narcisa – simbol izdržljivosti, svjetla i proljeća i prikupljati dragovoljna sredstva za opremanje Onkološkog odjela Opće bolnice Zadar.  Podsjetimo se, ovo je dvanaesta po redu akcija koja se održava na otoku Ugljanu i Pašmanu, a otočani su do sada prikupili ukupno 130.030,00 kuna za aparat za zračenje onkoloških bolesnika. Inicijatorica akcije je Vesna Benić koja je okupila razne udruge i KUD-a s otoka i to: udrugu žena “Kukljica” iz Kukljice, udrugu “Kančolica” iz Kali, udrugu žena “Luzor” iz Preka, KUD “Sv.Ante” iz Lukorana, udrugu žena  “Sv.Fume” iz Sutomišćice, udrugu “Điran” i “Arija” iz Ugljana i KUD “Bokolje” iz Dobropoljane.

Nositelj akcije je udruga Europa Donna Zadar kojima se priključio Zavod za javno zdravstvo, Zadarska liga protiv raka i žene s Vira, Benkovca, Nina i Novalje. Svi oni koji žele pridonijeti ovoj akciji svoje dragovoljne priloge mogu uplatiti na žiro račun OTP banke IBAN: HR 3824070001100443902 s naznakom: Dan narcisa 2022.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...