FOTO Kabinet za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije dobio automobil; “Mobilni tim sada može doći do sve djece kojoj je potrebna pomoć”

U sklopu projekta “Podrška Razvoju Rane intervencije na područja grada Zadra i Zadarske županije” gradonačelnik Branko Dukić je danas voditelju Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije Dariju Kovaču predao ključeve automobila kojim će se koristiti mobilni tim Kabineta.

Kako je rekao Kovač, projekt se provodi dvije godine.

-Radi se o nabavi auta za mobilni tim koji nam olakšava odlazak u patronažu, predškolske ustanove…Zašto mobilni tim? U svijetu se sve više ide na deinstitucionalizaciju, da se potiče razvoj djeteta u njihovoj primarnoj okolini, u kućnoj sredini. Mobilni tim čine logoped, psiholog i edukacijski rehabilitator, a imamo i druge stručnjake tako da mobilni tim čini svatko tko se bavi sa određenom obitelji i djecom. Godišnje nam se javi 130, 140 novih korisnika, rekao je Kovač, dok se ravnatelj Caritasa Zadarske nadbiskupije, don Dario Matak, zahvalio Gradu Zadru bez kojeg, dodaje, kabinet ne bi mogao funkcionirati.

-Mobilni tim sada može doći do sve djece kojoj je potrebna pomoć u ranoj intervenciji, rekao je Matak.

Gradonačelnik Branko Dukić pohvalio je Grad, Županiju i Caritas koji, kako je rekao, zajedničkim snagama rade sve što je u njihovoj moći kako bi mladi s poteškoćama dobili potrebnu skrb.

-Prije dva dana smo imali Cukriće kojima Grad Zadar financira pumpice. Bilo mi je neshvatljivo zašto nemaju te pumpice, kad smo se uvjerili da je to tako, odmah smo prionuli na posao. Uz pomoć EU sredstava Cukrići su imali priliku dobiti 500,600 tisuća kuna sa Prehrambenom školom za razvoj nutricionističkih potreba. Sada imamo jedno auto koje doniramo kako bismo omogućili timu za ranu intervenciju što veću mobilnost i da mogu što lakše pristupiti svojim korisnicima, ima ih oko 130. I ubuduće ćemo raditi na tome da podižemo standarde, rekao je Dukić.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...