Na Višnjiku uskoro kompleks s pet terena za padel!

Po završetku natječaja za davanje u zakup zemljišta radi uređenja igrališta za padel, koji je Športski centar Višnjik objavio u veljači 2022., Povjerenstvo za pregled i ocjenu ponuda održalo je sjednicu kojom je prilikom utvrđeno da je na natječaj pristigla jedna ponuda.

Povjerenstvo je uvidom u sadržaj ponude utvrdilo da ona (ponuda) sadrži potrebnu dokumentaciju prema uvjetima natječaja i sukladno tomu donijelo ocjenu da ponuda zadovoljava sve uvjete. U daljem postupku Povjerenstvo je direktoru ŠC-a Višnjik Denisu Karloviću predložilo ponudu i onu je je i prihvatio.

Ponuditelj za novi projekt u Športskom centru Višnjik je Padel klub d. o. o. čiji su osnivači KIAB SPORT AB i PRIEGO AB iz Švedske.

Prema uvjetima natječaja projekt će iznositi dva milijuna i 300 tisuća kuna koliko će uložiti Padel klub d. o. o. i prema ugovoru obvezati se da cjelokupni zahvat bude završen za najviše šest mjeseci.

Godišnji najam koji će Padel klub d.o.o. plaćati Športskom centru Višnjik jest 151 tisuću kuna.

Predstavnik Padel kluba d. o. o. Ivan Martinac izrazio je zadovoljstvo glede dugoročne poslovne suradnje sa ŠC-om Višnjik, te informirao da je Padel klub d.o.o. već investirao u komplekse igrališta za padel u Splitu, a kompleks na Višnjiku – koji će imati pet igrališta pod rasvjetom – je sljedeći. U razvojnim planovima te tvrtke još su kompleksi za padel širom Dalmacije.

Radovi na podizanju kompleksa za padel u sklopu ŠC-a Višnjik počet će čim budu okončani formalno-pravni poslovi.

Zanimljivo je da je padel sportska igra koja u prethodnom razdoblju bilježi najveći rast i u današnjem trenutku tu igru prakticira oko 10 milijuna igrača širom svijeta. Igra je oblikovana u Meksiku, a brzo se raširila zemaljskom kuglom.

U Hrvatskoj se padel organizirano igra od 2016. i brzo je prihvaćen od svih naraštaja. Utemeljen je i nacionalni savez koji je 2020. priznat od Hrvatskoga olimpijskoga odbora. Bodovanje je isto kao u tenisu. Za osvajanje seta potrebno je osvojiti 6 gemova, a osvajači 2 seta su pobjednici. U slučaju da je set završio 6 – 6 igra se tie-break u trajanju od 7 poena.

Za padel su potrebni reket i loptice. Reket za padel je čvrst, ali mora na sebi imati perforacije. Dimenzijama je manji od reketa za tenis što ga čini jednostavnijim za korištenje. Ipak, težinom između 340 i 370 grama, nešto je teži od reketa za tenis…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...