PLJESAK U VIJEĆNICI Izglasan zaključak o predlaganju Vladi RH da zgradu Doma županije daruje Gradu Zadru

Gradsko vijeće danas je izglasalo zaključak o predlaganju Vladi Republike Hrvatske da zgradu Doma županije preda Gradu Zadru radi društvene namjene.

Nakon burne rasprave, za prihvaćanje inicijative glasali su vijećnici SPD-a, Akcije mladih te nezavisni vijećnici, dok su oni HDZ-ovi bili protiv uz opravdanje da je prijedlog zaključka “neozbiljan” te da je tako namjerno napisan kako bi ga se na kraju odbilo.

Bruno Milin je rekao kako bi on ovo teško prihvatio da je ministar.

-U prijedlogu zaključka piše samo “Dajte mi zgradu”, a za što?, upitao se Milin, dok je Marjana Botić gradonačelnika, zamjenike i pročelnike pozvala na odgovornost, budući da su se, kako je rekla, tijekom godina imali razloga interesirati što će biti sa zgradom.

-Crkvi ne možemo u svakom obliku ići niz dlaku, negdje se mora podvući crta za javni interes, rekla je Botić, dok je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, kazao kako su “ozbiljni” tipovi kojima se šalju inicijative, isti oni koji su prije mjesec dana uhićeni, poput ministra Horvata.

-Ovdje se stvara dojam da, ako zgrada prijeđe u vlasništvo Nadbiskupije, to znači poraz za nas koji smo to pokrenuli. Bog je danas potjeran, a to se ogleda u poziciji gradonačelnika koji nije napravio ništa da u najljepšoj zgradi živimo građanski život. Povukli su se pred uhićenim ministrom Horvatom, ministrima koji su odlučili prodati interese grada Zadra. Mi se danas borimo za ovog našeg sekularnog Boga, koji se zove snaga građana Zadra, koji kažu da će uvijek biti naše. To je Crkva koja je indulgencijom prodavala oprost ministrima, ona danas stoji u neprirodnom spoju s politikom. Ta politika i stranka veze s kršćanstvom nemaju, rekao je Vučetić.

Enio Meštrović je pozvao na jedinstvo oko ostavljanja Doma županije Gradu, kako nas djeca jednog dana ne bi optužila za izdaju, dok je Ante Rubeša rekao da ih ne zanima tko je ovo predložio, već da će za to glasati jer su Zadrani.

Irena Dragić dodala je da je premijer Plenković pod krinkom korone došao u Zadar i dogovorio predaju zgrade Nadbiskupiji.

-Nije lako protiv Andreja Plenkovića, on je taj koji je sve blagoslovio, rekla je Dragić.

Po izglasavanju Zaključka vijećnicom Gradske uprave prolomio se pljesak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...