Proradio središnji sustav e-Recepata, u ljekarnama ponovo se mogu podizati lijekovi

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u srijedu poslijepodne da je normaliziran rad Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava (CEZIH) pa se u ljekarnama ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta.

“Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano”, poručuju iz HZZO-a.

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas do popodnevnih sati skoro je 50 posto prometa putem CEZIH-a bilo ponovno u prekidu, što je stvorilo probleme u funkcioniraju e-Recepata, e-Uputnica, e-Nalaza, e-Naručivanja, kao i radu portala CEZIH-a.

Liječnici primarne zdravstvene zaštite, zbog pada CEZIH-a, bili su upućeni na ‘papirnati’ način rada, odnosno printanje uputnica i recepta, na što su iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) upozorili da za to nemaju dovoljno tiskanica.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...