Ridl, novi sportski direktor: “S obzirom na financijsku situaciju naglasak moramo staviti na igrače iz omladinskog pogona”

Na parketu dvorane Krešimir Ćosić danas su se novinarima predstavili novi sportski direktor KK Zadar Zvonimir Ridl (50) i Toni Jeričević (38), voditelj marketinga i odnosa s javnošću.

Riječ je najprije uzeo direktor kluba Željko Žilavec.

Nadam se da ćemo od danas zajedno sa Ridlom i Jeričevićem krenuti u jedno novo razdoblje KK Zadar. U posljednje vrijeme nas uglavnom prate negativnosti i loše vijesti, tako da mi je iznimno drago razlog održavanja ove presice, a posebno što je Zvone Ridli i pristao na neki način prihvatiti se dužnosti sportskog direktora. Ta funkcija u klubu nosi određenu težinu, pogotovo u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo, iskreno se nadam kako ćemo s trudom i radom postići određene rezultate. Naravno, za sve treba vremena, ali nadam se da ćemo u budućem razdoblju imati razloga za zadovoljstvo. Vratio bih se još jednom na temu sportskog direktora, taj posao nije bio niti malo lagan, osvrnuo bih se na zadarske poznate ćakule. Naime, uvijek nakon nekog izbora nema pozitive, već isključivo negativa! Imamo sad sportskog direktora, želimo krenuti s radom, Ridlu smo ukazali povjerenje, a i on nama što je uopće i prihvatio mjesto sportskog direktora. Priče o tome s čime se on do sad bavio, trebamo shvatiti kao njegovu prednost, i preporuku, a ne kao negativnost. Znači, ako se Zvone bavio menadžerstvom i bio agent igračima, to može biti samo prednost našem klubu, priče i ćakule kao će on sad dovoditi svoje igrače u KK Zadar, jednostavno ne stoje! On se od agencije odmaknuo, i ima svoju tvrtku preko koje radi ovo što radi, dakle, bilo koja trgovina s igračima nisu mu uopće u mislima, tako da odmah u startu možemo te stvari i priče odmah odvojiti, i krenuti bez bilo kakvih repova i insinuacija prema naprijed, kazao je.

Pred mikrofone je onda stao Zvonimir Ridl, novi sportski direktor KK Zadar, kojeg čeka težak i zahtjevan posao, ali Zvoni u svakom slučaju treba podrška svih navijača KK Zadar i zaljubljenika loptanja pod obručima.

Najprije bih se zahvalio direktoru Žilavcu na izboru i ukazanom povjerenju, iznimna mi je čast što sam postao dio KK Zadar, ovog posla prihvatio sam se isključivo iz ljubavi prema ovom klubu, i to nije nikakva floskula. Mogu vam reći kako se ponekad snovi i ostvaruju! Znam kako u klubu nije idealna situacija, ali mišljenja sam kako svi zajedno, uključujući i vas novinare, trebamo uprijeti svim snagama i vratiti KK Zadar tamo gdje mu je i mjesto, napomenuo je.

Ridla su novinari pitali koji će mu biti prvi koraci, od čega će najprije krenuti?

Uvijek spominjemo taj omladinski pogon, naglasak kluba mora biti isključivo na njemu. S obzirom na trenutnu financijsku situaciju u klubu, još jednom ponavljam, naglasak moramo staviti na igrače iz našeg omladinskog pogona, iz kojeg moramo dobivati kvalitetne igrače s kojima moramo osvajati trofeje. Naravno da sad ne možemo odjednom ubaciti četiri, pet klinaca ili djece, to ne bi bilo dobro niti za njih, da se ne navikavaju na poraze! Mora ipak postojati nekakva ravnoteža i kvaliteta, ne da stavimo nekoliko mladih igrača pa da svi budemo smijenjeni nakon poraza. Morat ćemo sačekati te mladiće, možda dvije, tri godine, kako bi mogli nešto i osvojiti. Naglasio bih,kako puno ovisi i o budžetu KK Zadar za iduću sezonu. Moram vidjeti kakvi su ti momci na treninzima, pa i karakterno, moram ih upoznati, da vidim kako dišu, i da pripremimo nekako iduću sezonu. Što se tiče mogućih igračkih promjena, njih neće biti, osim nedaj Bože nekakvih ozljeda, pa da se možemo popunjavati  Ovaj klub je godinama osvajao trofeje s domaćim svojim igračima, od Pina Giergie, K. Ćosića, S. Vrankovića, braće Ružić. M. Banića, M. Popovića, J. Vladovića, s možda dva, tri igrača sa strane. U Zadar sam došao još 1989. godine, sa 17 godina, tu sam i školu završavao, i bila je to ljubav na prvi pogled. U ovom klubu sam igrao pet i pol godina. Evo, vratio sam se i moje emocije su ogromne!, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...