Rubeša: “Odgovorno tvrdim da Žilavec laže! Enio i ja smo zamolili igrače da ne idu u štrajk, da odrade Prvenstvo do kraja”

Razgovarali smo s predsjednikom Nadzornog odbora KK Zadar Antom Rubešom koji se osvrnuo na konfuznu situaciju u klubu, kašnjenju plaća i trenutnog štrajka najboljeg igrača Justina Cartera.

Ante, Carter je nezadovoljan odbio je sinoć trenirati, tvoj komentar?

Potpuno ga podržavam u njegovim htijenjima za ono što je pošteno zaslužio, a to su njegovi krvavo zarađeni novci! Enio i ja smo se našli s kapetanom momčadi Dominikom Mavrom odmah poslije sjednice Grdaskog vijeća. Naime,  Mavra nam je kazao kako igrači imaju namjeru štrajkati, nas dvoje smo ga zamolili s ljudske strane da momci ipak ne krenu u štrajk, da odigraju ovo prvenstvo do kraja, te da će se NO pobrinuti i dati sve od sebe da se obveze prema igračima ispune, sigurno ćemo to ostvariti. Mavri smo isto tako rekli, ako se ipak odluče za štrajk, kako ih niti jednim dijelom nećemo kriviti za taj stav! Igrači su pošteno odradili svoj posao i trebaju biti plaćeni, sramota je i žalosno da uprava kluba prije servisira kredite, koje su dizali iz Bog zna kojih razloga, prije nego isplate dugovanja prema samim igračima! Žilavec laže i obmanjuje igrače, igrači točno znaju koliko dugo im kasni plaća.

Na koji način NO može pomoći da prestane cirkus u KK Zadru?

5. travnja je Skupština kluba, i kad postanemo legalni, već sutradan ćemo izaći u javnost kako bi umirili igrače, objavit  ćemo svoj plan i program za potpuni oporavak kluba. Istaknut ću, kako je neminovno da KK Zadar mora uzeti kredit, ali za razliku od prijašnjih kredita, mi nećemo biti paraziti i tražiti od građana Zadra da nam otplaćuju kredit, već bi se kredit otplaćivao isključivo od sredstava koji pripadaju klubu, ali to bi ujedno značilo kako će biti i manje novaca za prvu momčad. Broj nadzornika na predstojećoj Skupštini će se smanjiti na sedam, trenutno nas je u NO četvorica, dakle, bit će nas više od polovice potrebnog broja, i postat ćemo legalni, napokon! Ovim putem ću kazati kako je svatko tko može pomoći u boljitku i čišćenju od loših stvari u klubu,  u NO dobrošao. Hrpa prljavštine ispod tepiha u KK Zadru je postala planina, to napokon treba očistiti! Žilavec namjerno sabotira plaćanje dubinske revizije.

Žilavec ima navodno i opciju B?

Njemu je ta famozna opcija B mogućnost da gradonačelnik Dukić uplati na račun kluba novac u iznosu do milijun kuna, znači Dukić može Žilavcu već danas uplatiti taj iznos, bez da ikog pita! Tako stoji u zakonu, za sve projekte do milijun kuna, Dukić može samostalno odlučiti.

Žilavec je jučer dao svoju izjavu?

Odgovorno tvrdim kako direktor Žilavec laže! Zašto to govorim, on tvrdi kako plaće kasne petnaestak dana, pa ja ne znam tko bi se bunio da mu samo toliko dana kasni plaća! Laže i kad je rekao da je samostalno doveo neke sponzore. On samostalno nije doveo niti jednog sponzora, govori i da je doveo PSK, a tog sponzora su doveli isključivo Dino Martinović i Josip Begonja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...