Studentima Odjela za turizam predstavili su se poslodavci, kroz praksu će dodatno produbiti svoja teorijska saznanja

U okviru bogatog programa obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru, jučer je Odjel za turizam i komunikacijske znanosti organizirao događanje “Održive karijere za održivi turizam”, s ciljem povezivanja i bolje suradnje gospodarstva i akademske zajednice.

Studentima koji će uskoro postati visokokvalificirani kadar predstavili su se poslodavci kojima već sada mogu dati doprinos znanjima koja su stekli tijekom studiranja, a zauzvrat bi kroz praksu dodatno produbili svoja teorijska saznanja. Na odvojenim radionicama tako su se upoznali s tvrtkama Turisthotel, Falkensteiner Hotels & Residences, Amadria Park – Šibenik, EVN Croatia, Camping Ugljan Resort, Pine Beach Pakoštane, Stella Croatica i Gospodarstvo Roca. Prezentacija vlasnika Ante Roce studentima je bila posebice zanimljiva, jer je izlaganje slijedila degustacija suhomesnatih proizvoda koje proizvodi na svome imanju kod Stankovaca.

Uvodno je organiziran razgovor s alumnijima odjela „Karijera nakon diplome“, na kojem su svoja iskustva iznijeli  Tamara Milković, Sanja Kovačev, Irena Dominković i Margarita Podrug. Studentima su govorili o tome na što ih je studij pripremio i što su morali savladati kada su dobili posao. Zajednička poruka je bila da što više koriste aktivnosti koje im se nude, praksu za vrijeme studija te da jednog dana budu otvoreni mijenjanju poslova, kako bi stekli što više iskustava i kontakata. Događanje je završilo predavanjem „Kamo nakon preddiplomskog studija?“.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...