Direktor zadarske firme 1,5 milijun kuna zadržao za sebe i prouzročio stečaj

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

“Okrivljenog 50-godišnjaka se tereti da je od siječnja 2015. godine do prosinca 2018. godine u Zadru, kao odgovorna osoba jednog društva, postupio u nakani pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi za sebe. Tereti ga se da je, protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, propustio gotovinski promet u iznosu od 1.479.650,24 kune položiti na žiro-račun društva već ga je zadržao za sebe, što je imalo za posljedicu otvaranje stečajnog postupka nad društvom i njegovo brisanje iz sudskog registra. Okrivljenika se tereti da si je na opisani način pribavio navedenu znatnu protupravnu imovinsku korist na štetu svog društva”, stoji u optužnici..


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...