Košarkaši Zadra u gostima svladali Goricu rezultatom 81:69; Helbich: “Napravili smo ono što smo se dogovorili i pobijedili”

Košarkaši Zadra svladali su Goricu sa 81-69 (19-17, 18-16, 20-21, 24-15) u utakmici 5. kola Premijer lige za prvaka odigranoj u nedjelju u Velikoj Gorici.

Zadrani su utakmicu prelomili u prvoj polovici zadnje četvrtine kad su otišli do dvoznamenkaste prednosti koju su zadržali do kraja utakmice.

Justin Carter je sa 20 koševa i 12 skokova bio najbolji igrač pobjedničke momčadi. Trevor Thompson je ubacio 14, a Dominik Mavra 12 poena. Martin Junaković je uz 10 koševa imao i devet asistencija.

Velikogoričane je sa 23 koša i sedam asistencija predvodio Borna Kapusta. Po 12 poena ubacili su Karlo Uljarević i Mate Kalajžić.

Zadrani su s učinkom 22-5 ponovno preuzeli vodeće mjesto na ljestvici ispred Cibone (21-6) i Splita (19-7).Cedevita Junior (17-10) je četvrta, a Gorica (14-13) je na petom mjestu, dok je šesti Zabok (12-14).

Čestitam momcima na pobijedi. Stvarno ulažu ogromne napore u ovom ritmu, prije dva dana smo igrali utakmicu za opstanak u ABA Ligi u Splitu, sada smo došli ovdje i malo sam se pribojavao hoćemo li energetski biti spremni odgovoriti ekipi Gorice koja je stvarno dobra ekipa, ali eto napravili smo stvari koje smo dogovorili odradili smo ih dobro i pobijedili, kazao je nakon susreta trener Zadra.

Uz četiri dvocifrena igrač i nakon predivne utakmice gdje smo napravili i lijepo domaćinstvu u utakmici 5. kola Lige za prvaka, dali smo svoj maksimum, ali igrači kao što su Carter ili Thompson naprosto su jedna stepenica više te su oni prelomili utakmicu, a poglavito je tu prednjačio Justin Carter koji je igrač izvanredne kvalitete. Čestitam Zadru, koji je u dobroj formi i želim im svu sreću dalje u ligi, komentirao je trener Gorice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...