Natan Petrov: “Zadarsko zaleđe ima prostora za F1 stazu, ali smo mi presiromašna zemlja za to!”

Charles Leclerc u Ferrariju, 25- godišnji pilot rođen u Monte Carlu, pobjednik je treće ovogodišnje utrke Svjetskog prvenstva bolida Formule 1, za Veliku nagradu Australije u Melbourneu na stazi Albert Park, koja je vožena u 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Druga je to pobjeda Leclerca ove sezone, četvrta u karijeri, drugo mjesto osvojio je Meksikanac Sergio Perez u Red Bullu, treće Britanac George Russell u Mercedesu, četvrto Britanac Lewis Hamilton (Mercedes), peto Lando Norris ( McLaren Mercedes), šesto Daniel Ricciardo ( Mclaren Mercedes) i tako dalje. Prvak svijeta Max Verstappen (Red Bull) odustao je u 39. krugu. Kod pilota vodeći je Leclerc s 71 bodom, ispred Russella koji ima 37.

Kod konstruktora Ferrari je vodeći sa 104 boda, ispred Mercedesa koji ima 65. Sljedeća utrka vozi se u Imoli kraj Bologne za VN Made in Italy Emilia Romagna, 24. travnja u 15 sati.

Zadarski automobilist Natan Petrov, kojeg početkom svibnja očekuje nastup u Makarskoj na brdskoj utrci sa svojim Stojadinom, komentirao je početak sezone F1.

Natane, Ferrari je žestoko krenuo, posebno Leclerc?

– Ferrari je s tim novim razvojem bolida vjerojatno napravio veliku razliku u odnosu na ostale momčadi, imali su sigurno dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu. Cavallino Rosso je sigurno pripremo odličan bolid, strašan motor, odnosno Power Unit, pogonsku jedinicu, a imaju i odličnu aerodinamiku.

Navijač si Ferrarija?

– Svakako, iskreno se nadam kako ostale ekipe neće otkriti u čemu je tajna odličnog otvaranja sezone Ferrarija, ali moram spomenuti kako je tek početak sezone, ima još dosta utrka do kraja.

Imaju dva odlična pilota?

– Tako je, i Leclerc i Sainz su odlični, ali je Leclerc ipak za klasu bolji. Vjerujem kako će Leclerc na kraju postati prvak svijeta, ali nikad ne reci nikad, ne treba ni druge otpisati, pogotovo Verstappena i Hamiltona. Problem s motorom imaju Red Bull i Mercedes, ali kako sam već rekao, sezona je duga, i sve se to da ispraviti i nadoknaditi.

Šteta što Hrvatska nije zainteresirana organizirati utrku F1?

– Mali su izgledi da Hrvatska organizira spektakl F1, ali nikad se nezna, naše zadarsko zaleđe ima prostora za izgraditi stazu F1. Nismo, nažalost, u mogućnosti organizirati utrku ovog oktanskog cirkusa, jer Hrvatska je presiromašna država. Imali smo mogućnost dovesti F1 u Grobnik, u vrijeme kad je ovim sportom vladao legendarni Bernie Ecclestone, šteta, kad tada nismo uspjeli, mislim da nećemo nikad!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...