Održana presica u KK Zadar, Žilavec: “Kandidirali smo se za Final Four Prvenstva Hrvatske”

U press centru dvorane Krešimir Ćosić održana je konferencija za novinare povodom velikih uspjeha omladinskog pogona KK Zadar. Praktički sve tri momčadi omladinskog pogona su se plasirale na Final Four Prvenstva Hrvatske koje će se održati zadnjeg vikenda u svibnju. Juniori koje vodi Marko Selin su proteklog vikenda na turniru u Zadru izborili Final Four, također, i pretkadeti KK Zadar pod vodstvom Rajka Vidakovića su s posljednje dvije pobjede potvrdili prvo mjesto u regularnom dijelu sezone, tako da će i oni biti sudionici završnice. Što se kadeta koje vodi Mario Jeličić tiče, njima je ostalo još tri kola do kraja regularnog dijela natjecanja, trenutno su prvi na tablici, te je realno za očekivati i njihovo sudjelovanje na Final Fouru PH. Dodajmo, kako se i Škola košarke Zadar, odnosno generacija U-13 pod vodstvom Alena Zdrilića i trenerice Martine Šango, također plasirala među četiri najbolja kluba na završnicu PH.

Direktor KK Zadar Željko Žilavec istaknuo je kako želi da se Final Four održi u dvorani Krešimir Ćosić.

KK Zadar želi biti domaćin Final Foura u svim kategorijama, nadamo se da ćemo na natječaju HKS-a zadovoljiti potrebne uvjete. Naravno kako organizacija FInal Foura traži i određene troškove, od smještaja samih klubova kojih će biti dosta, do smještaj sudaca i službenih osoba, u KK Zadru ćemo se potruditi da preko nekih manjih sponzora barem pokrijemo jedan dio troškova. Veliki je ovo uspjeh čitavog omladinskog pogona kluba, još se do sada nije dogodilo da smo osigurali završnicu PH u svim uzrastima. Ovi uspjesi nisu stigli preko noći, već su oni plod četverogodišnjeg rada u kojem je uloženo puno truda i volje, očekujem kako će biti i mladića iz omladinskog pogona koji će igrati i za prvu momčad, neki već jesu.

Voditelj omladinskog pogona KK Zadar Tihomir Bujan ponosan je na rad u svim mlađim kategorijama.

Drugu sezonu u nizu imamo odlične uspjehe u omladinskim uzrastima, dodao bih kako imamo i veliki broj reprezentativaca od U-14 do U-20, imamo ih oko 20, to nema nitko u Hrvatskoj. S druge strane, poražavajući je podatak da KK Zadar nema nijednog trenera u državnim selekcijama!  Mišljenja sam kako se HKS ne odnosi dobro prema našem klubu, kako i prema našim trenerima. Reći ću i kako je šest naših momaka na nedavnom juniorskom polufinalnom turniru u Zadru bilo iz redova kadeta. Našim momcima svakako treba dati više šanse u seniorima, ali je bitno tko će biti trener prve momčadi, te da KK Zadar vrlo jasno stane iza jedne vizije, te da taj trener, u konačnici, i poštiva klupsku viziju.

Sportski direktor kluba Zvonimir Ridl sretan je zbog uspjeha omladinskog pogona, te se još sjeća riječi velikog Krešimira Ćosića.

Odajem priznanje svim igračima iz omladinskog pogona na ovim uspjesima koji me izuzetno vesele. Našim juniorima sad predstoji težak prelazak u seniorsku momčad, njima je od izuzetne važnosti da im se omogućiti kvalitetan trener, koji će nam uz našu podršku, pružiti dobru šansu koju naravno moraju i zaslužiti. Svi ti mladići se moraju stalno dokazivati i to kroz treninge, utakmice i ponašanje. također, tim juniorima je od izuzetne važnosti da ih u seniorskoj svlačionici dočekaju dobri igrači s dobrim karakterima, koji će tim momcima biti u neku ruku i uzori, i koji će im dati podršku! Što se mene tiče, svi ti igrači iz omladinskog pogona će u seniorima dobiti svoju šansu, samo se moraju radom i dokazati. Isto tako i naš budući trener prve momčadi, ja još ne znam tko će biti trener, s njim će biti obavljeni razgovori, i ako trener prve momčadi ne bude imao istu viziju kao i mi u klubu, tada taj čovjek koji bude vodio seniore KK Zadar neće biti trener! Naši momci moraju dobiti šansu, to su oni pokazali već u svojim uzrastima, na nama je da im to i omogućimo. Još pamtim riječ velikog Krešimira Ćosića koji mi je jednom rekao, kako je ogromna stvar za neki klub, ako svake godine izbaci makar jednog mladog igrača u seniore! Ako budemo dovodili nekog novog igrača, bit će to igrač koji ima bar nekakvo iskustvo, neki igrač koji ima 23, 24 godine, rezultat prve momčadi svakako neće patiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...