Za izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica osigurano 20 milijuna kuna

Ministarstvo poljoprivrede je u četvrtak, 7. travnja 2022. godine, uputilo u postupak savjetovanja s javnošću Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ – male klaonice iz Programa ruralnog razvoja.

Natječaj ima za svrhu povećanje vrijednosti proizvoda iz primarne poljoprivredne proizvodnje ulaganjima u izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica, a vrijedan je 20 milijuna kuna.

Korisnici potpore će moći ulagati u izgradnju ili rekonstrukciju malih klaonica s ili bez opremanja, kupnju pokretnih klaonica, izgradnju ili rekonstrukciju objekata za obradu otpadnih voda, sprječavanje onečišćenja i filtriranje zraka uključujući rashladne sustave.

Visina javne potpore iznosi od 15 tisuća do 200 tisuća eura, s intenzitetom potpore do 50% prihvatljivih troškova projekta.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe odobrene za preradu poljoprivrednih proizvoda koja je predmet ulaganja u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju u odgovarajućim registrima objekata za poslovanje s hranom životinjskog podrijetla u rangu mikro i malih poduzeća ili fizičke i pravne osobe koje nisu odobrene za preradu poljoprivrednih proizvoda, ali su upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku objave Nacrta natječaja na e-savjetovanju pod uvjetom da najkasnije u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu budu odobrene za preradu poljoprivrednih proizvoda.

U savjetovanje se možete uključiti zaključno s 22. travnja 2022. putem poveznice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...