Bepo Bajlo: “Zdravko Mamić bi rado pomogao HNK Zadru, on je moj prijatelj!”

Razgovarali smo s profesorom Josipom Bepom Bajlom, koji će danas biti prisutan na utakmici 32. kola 3. HNL-jug u Metkoviću između Neretve i HNK Zadra, utakmica počinje u 17.30 sati. 78-godišnji Bepo Bajlo, legenda zadarskog sporta, dugogodišnji djelatnik kluba sa Stanova, u razgovoru nam je kazao što misli o Zdravku Mamiću, koliko bodova očekuje da bi Zadar trebao osvojiti ako misli ući u jedinstvenu Treću ligu sljedeće sezone.

Bepo gužva je na vrhu ljestvice?

U tom krugu  od prve tri momčadi na ljestvici, tu su Jadran Ploče 56 bodova, Hrvatski vitez Posedarje 54 i Zadar 53 boda, mislim da je Zadru dovoljno osvojiti sedam bodova u ova tri kola koliko je preostalo do kraja prvenstva kako bi izborio jedinstvenu Treću ligu sljedeće godine, imamo danas gostovanje kod Neretve , potom još jedno gostovanje kod Kamena i zadnje kolo u Stanovima dočekujemo Junak Sinj. Mislim kako je ova naša regija u kojoj je 3.HNL jug najkvalitetnija, smatram kako bi po nekom mome sudu tri prvoplasirana iz naše lige trebala dogodine igrati jedinstvenu Treću ligu. Bez obzira na odluku natjecateljske komisije, mislim da je najsigurnije da HNK Zadar na kraju bude među prva dva kluba na ljestvici, i tada sigurno ulazi u jedinstvenu Treću.

HNK Zadar, ispunjava li licencu za igranjem u jedinstvenoj Trećoj ligi sljedeće sezone?

Apsolutno ispunjava, ako ima uvjete za igranje u 1.HNL, ima i uvjete i za tu jedinstvenu Treću ligu. Kazat ću kako od prva tri kluba trenutno na ljestvici, nitko osim HNK Zadar ne ispunjava uvjete, dakle niti Jadran Ploče, kao ni Hrvatski vitez Posedarje.

Prati li Grad Zadar financijski HNK Zadar?

Grad Zadar nije zatvorio financijsku špinu prema HNK Zadru, sve što dobivamo je od Grada Zadra! Ali da je i više novaca od Grada Zadra ne bilo ništa loše, novaca i pameti nikada dosta!

Kad očekujete HNK Zadar opet u 1. HNL?

Za dvije, do tri godine opet ćemo gledati prvoligaški nogomet u Stanovima!

Treba li HNK Zadar možda nekakvi novi moćni “big boss”, tipa Zdravko Mamić?

Zdravko Mamić je unikat, on sve što dotakne i pozlati! Takve osobe kakav je Zdravko nema u Hrvatskoj, takav jednostavno ne postoji, ne samo u Hrvatskoj, već i šire. On svoj posao zna vrhunski odraditi, govorim o managerskom poslu, gdje je bio među nekoliko najboljih u tom poslu u Europi!

Kontaktirate li s Mamićem?

Kontaktiram telefonski, mi smo dobri prijatelji.

Mamić je osuđen za pronevjeru novca, pobjegao je u BiH?

Istina, ali Mamić nije pravomoćno osuđen, žalba mu je u procesu, vidjet ćemo što će biti u Strasbourgu. Želim Zdravku sve najbolje, da mu se ovaj proces okonča, i da čovjek počne normalno živjeti!

Kao što ste rekli, dobri ste s Mamićem, bi li možda mogao novčano pomoći HNK Zadru?

Zdravko je uvijek volio Zadar, želio je biti na ovom našem području, on bi drage volje pomogao HNK Zadru, ali iz ove pozicije u kojoj je sada to je teško, jer se nalazi u drugoj državi!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...