HDZ: “Ugroženo je poslovanje Liburnije i izgradnja dvorane i igrališta na Bagatu. Samo se urliče i laže”

HDZ se službeno osvrnuo na posljednje održanu sjednicu Gradskog vijeća. Ljutiti su zbog ponovnog odbacivanja dvije točke dnevnog reda, a to jamstvo za zaduživanje Liburnije te pokretanje izrade Urbanističkog plana uređenja Tehničkog školskog centra.

Smatraju da se oporba inati, i pruža otpor po sistemu: “Zaustavimo sve što možemo, jer možemo!”

Nadovezali su se i na upadice i uvrede. Sjetimo, nakon što je Ante Rubeša dobacivanjem prekinuo govor Bruna Milina, HDZ-ovi su vijećnici napustili sjednicu.

Njihov osvrt prenosimo u cijelosti:

LIBURNIJI UGROŽENO POSLOVANJE

Spomenuta je većina Liburniji već skinula u proračunu za ovu godinu prijeko potrebna, osnovna sredstva za rad u iznosu od milijun i sedamsto tisuća kuna. Bez tih sredstava Liburnija ne može financijski zaključiti godinu. Pogotovo kada znamo da su otežano poslovali u vrijeme pandemije COVID-a kada su vrlo racionalnim radom zadržali minimalne troškove poslovanja. Sada, kada im je potrebna pomoć osnivača za podizanje kredita i stabilizaciju poslovanja, povremena gradska većina rekla je odlučno NE! Pod iracionalnim obrazloženjima i vrijeđanjem kompletnog radnog kolektiva Liburnije, ZABRANILI su Liburniji privremeno zaduživanje, čime ovog tradicionalno štedljivog i uzornog gradskog javnog prijevoznika guraju u velike probleme.

UGROŽEN PROJEKT ŠKOLSKE DVORANE I IGRALIŠTA NA BAGATU

Nadalje, već drugi put u tri mjeseca zaustavljaju POKRETANJE IZRADE Urbanističkog plana uređenja Tehničkog centra (kod Bagatovog igrališta), uz cijeli niz suludih razloga i primitivnih obrazloženja, a koji su učestalo plod fikcija i nedoraslosti ulozi koju imaju kao vijećnici. Štetočinski je to potez za Grad, jer je sada onemogućeno pokretanje projektiranja Tehničkog školskog centra zajedno sa sportskom dvoranom i igralištem, a samim time i realizacija ovog projekta bitnog za učenike, ali i sportaše koji bi koristili dvoranu i igralište.
Time se broj zaustavljenih, razvojnih prijedloga za naš Grad povećava iz sjednice u sjednicu GV-a, a Zadar polako, ali sigurno, opterećen disfunkcionalnim vijećem gubi zalet i oduzima mu se značajan dio budućeg razvojnog iskoraka. To se sada možda toliko i ne osjeti, ali to neminovno slijedi u godinama koje dolaze.

NASTAVLJA SE SUSTAVNA REDIKULIZACIJA GRADSKOG VIJEĆA

Svaka čast našim vijećnicima, gradonačelniku Dukiću i pročelnicima koji su ostali dostojanstveni na sjednici, bez obzira na brutalne uvrede kojima su konstantno izloženi, prvenstveno od notornog Ante Rubeše, ali i drugih vijećnika AM-a i SDP-a. Nesmiljeni napadi ad hominem, klevete i laži te neprekidno urlikanje, kako iz klupa tako i s govornice postali su standard u Gradskoj vijećnici pod dirigentskom palicom predsjednika GV-a Marka Vučetića. Ciljano, planirano i dogovoreno obezvrjeđivanje i redikulizacija Gradskog vijeća provode se temeljito iz sjednice u sjednicu, na žalost našega grada i svih stanovnika, koji bez obzira na biračke preferencije sigurno nisu željeli ovo što sada imaju prilike gledati.
Svakako je to miljama daleko od ugleda i statusa našeg grada, s tri tisućljetnom kulturom i tradicijom.

RAZVOJ ZADRA NEĆE STATI

Unatoč svemu, gradonačelnik Dukić i gradska uprava te HDZ kao jedina ozbiljna politička opcija u gradu, nastavit će predlagati razvojne planove, nove inicijative i ostale akte od važnosti za naš grad, unatoč opstrukciji i unatoč “veslanju kontra vitra” kojom je rad gradske uprave neprestano izložen.
Ma koliko to nekima smetalo!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...