Igor Banović pred Kamen: “Katastrofa od strane HNS-a, ne zna se koliko klubova ulazi u viši rang!”

Nogometaši HNK Zadar sutra s početkom u 17.30 sati gostuju u Ivanbegovini kraj Imotskog kod petnaestoplasiranog Kamena u utakmici pretposljednjeg 33. kola 3. HNL-jug.

Utakmicu će suditi Teo Pavić iz Splita. Dva kola prije kraja prvenstva Zadrani na ljestvici zauzimaju četvrto mjesto s 53 boda, vodeći je Jadran Ploče s 59 bodova, ispred Hrvatskog viteza Posedarje i Hrvaca koji imaju 54 boda.

Velika borba se vodi za ulazak u jedinstvenu treću ligu sljedeće sezone, HNS se još nije izjasnio koliko će klubova direktno izboriti ulazak u viši rang natjecanja, prema zadnjim informacijama to bi trebala biti dva prvoplasirana kluba. Konačnu odluku HNS će donijeti 31. svibnja.

Vezni igrač HNK Zadra 35-godišnji Igor Banović smatra kako je HNS krivac za puno nepoznanica oko samog ulaska u viši rang natjecanja.

Igore, dva su kola do kraja velika je gužva u vrhu poretka, jedino se Jadran Ploče odvojio?

Slažem se, nakon poraza u Metkoviću kod Neretve u zadnjem kolu, moramo pobijediti u preostale dvije utakmice do kraja, kako god znamo moramo dobiti Kamen! Nije dobro što ne ovisimo sami o sebi, već i o drugim rezultatima.

Nepoznanica je koliko klubova će sljedeće sezone ući u jedinstvenu Treću?

Nevjerojatna činjenica je kako HNS još nije konačno odlučio koliko momčadi će ući u viši rang natjecanja, kako sada stoje stvari govori se o dvojici prvoplasiranih. Problem je u HNS-u, jer se službeno ništa ne zna koliko će klubova ući u jedinstvenu treću ligu, dva, tri ili četiri kluba, a ne ovako. Neki klubovi, konkretno Jadran Ploče, su govorili kako nemaju novaca niti ambicije za viši rang, sad odjednom kao imaju želju, evo govore kako će natkriti i tribinu! Potpuno neozbiljno od strane HNS-a, čak sad spominju i neke dodatne kvalifikacije, koje bi trebala igrati najbolja treća momčad, dakle, ništa se još ne zna, po meni to je jedna katastrofa od strane HNS-a! Sljedeće godine one momčadi koje ne izbore jedinstvenu 3. ligu, će igrati 4. ligu! Dakle, ako kojim slučajem ne budemo izborili tu jedinstvenu treću, ostali bi u ovoj ligi u kojoj trenutno igramo, koja bi od iduće sezone postala 4. liga. Stvarno bi bila katastrofa da i sljedeće godine igramo ovu sadašnju ligu, koja bi postala četvrta!

Cirkus oko svega?

U neku ruku i je, kažem, to je jedna katastrofa. Ova buduća jedinstvena 3.HL je jedan veliki financijski trošak za većinu momčadi, počevši od putovanja, smještaja i ostalog. Svaki klub će morati izdvojiti minimum 4 milijuna kuna. Na put će se ići dan ranije, treba platiti smještaj, plaćaju se i suci…ogroman je to trošak!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...