Iz zadarskog Borova: “Nakon Eurosonga povećala se prodaja Borosana. Imamo dezen na pivu, unicorne, kupuju ih modno osviještene žene”

Borosane, radničke cipele stvorene prema anatomiji ženskog stopala, u bivšoj su državi nosile konobarice, prodavačice, sobarice…

Zanimljivo, njihova proizvodnja u pedeset godina nikada nije prekinuta, pa su danas omiljeni trendi dodatak modno osviještenih žena.

Europi i svijetu najpopularniju obuću s ovih prostora prošlog je vikenda prezentirala Konstrakta, srpska predstavnica na Eurosongu. Na bini, pred milijunskim auditorijem, pojavila se u klasičnim bijelim Borosanama.

Njihova cijena, doznajemo u zadarskoj prodavaonici smještenoj na Kalelargi, iznosi 179 kuna.

S obzirom na činjenicu da za proizvodnju samo jednog para radnicama treba oko 90 minuta, pri čemu svaka Borosana prođe kroz ruke 30 djelatnica, kao i da se pri njihovoj izradi koriste isključivo prirodni materijali, cijena je i više nego povoljna.

Bijele ili tamnoplave, kakve pamtimo na tetama radnicama iz Juge, nisu jedini izbor. Štoviše, ima tu i vrlo otkačenih dezena za najhrabrije, poput pivskih flaša ili ružičastih unicorna.

Basic crne, bijele i plave su 179 kuna, a šarene se kreću od 229 do 249 kuna. Iako, sada su izbacili novu verziju jednobojnih stretch borosana, vjerojatno za žene sa širim stopalima, one su 229 kuna. Budu često i na popustu, zadnji par uvijek stavljamo na akciju, tako da se stvarno mogu jeftino nabaviti. Interes je u zadnje vrijeme jako dobar, pogotovo nakon Eurosonga. Inačice, Boromina čak se i više traže, pogotovo među mladima. No, Boromine nisu anatomske, dok Borosane imaju anatomski uložak. Nije da ih kupuju samo radnice ili starije gospođe, puno mladih cura traži Borosane jer su u modi, kaže nam Ivana, trgovkinja iz Zadra.

High street komade djevojke nerijetko kombiniraju s ovom obućom. Za koji dezen se najčešće odlučuju?

Nažalost, u trgovini nemamo uvijek sve dezene, ali djevojke u tom slučaju uputim na naš web shop. Najinteresantnije su im basic crne, jer se kao slažu na sve. Često se odlučuju i za crvenu i rozu varijantu. Imamo i borosane na pivu, njih će vjerojatno Nijemci kupovati, ha, ha, zaključuje trgovkinja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...