Na Višnjik stiže više od četiri tisuće mažoretkinja

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku od 22. do 26. lipnja 2022. održat će se 17. Europsko prvenstvo u mažoret sportu.

Temeljem izvrsne suradnje Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova i Športskoga centra Višnjik, a uz potporu Grada Zadra, dogovoreni su za 2022. godinu europsko, a za 2023. (u rujnu) svjetsko okupljanje mažoretkinja čime je Zadar, sa svojom infrastrukturom na Višnjiku, postao značajno odredište za velika međunarodna događanja u mažoret sport.

Željka Banović, predsjednica Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom-pon timova, te predsjednica svjetske federacije mažoret sporta, ističe da Zadar i Višnjik imaju sjajne uvjete za organizaciju i provedbu natjecanja na kojima sudjeluju mažoretkinje iz najboljih europskih i svjetskih timova.

Na predstojećem Europskom prvenstvu u lipnja najavljeno je sudjelovanje više od četiri tisuće mažoretkinja u trima dobnim kategorijama i u 11 disciplina. Zanimljiv je i podatak da će tih dana u Zadru, osim natjecateljica, boraviti još oko tri tisuće osoba u njihovoj pratnji, te službenih osoba, što će ovdašnjem turizmu i ugostiteljstvu donijeti značajan prihod, ali i pridonijeti daljoj afirmaciji ŠC-a Višnjik i grada Zadra, te razvoju sportskoga turizma.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...