Učenicima OŠ Šime Budinić i OŠ Smiljevac druga mjesta na međunarodnoj završnici

Učenici OŠ Šime Budinić i OŠ Smiljevac osvojili su drugo mjesto na međunarodnom EU-CONEXUS natjecanju “Think Smart, Create Green”.

Finalno natjecanje održano je u četvrtak 5. svibnja u Valenciji, a učenici su svoje radove izlagali virtualnim putem. Učenici OŠ Šime Budinić Ivan Čirjak, Helena Kadija, Tonina Kolega i Frano Kolega s mentoricom Tamarom Valčić u kategoriji 12-14 godina predstavili su se 3D modelom održive zelene zgrade za pametne gradove, kojim su pobijedili na nacionalnom natjecanju.

Njihova „zelena“ zgrada zamišljena je s dva paralelna objekta, zelenim balkonima, visećim vrtovima, solarnim panelima, teretanom u kojoj stanari vježbanjem stvaraju električnu energiju i sl. Po ocjenama međunarodnog žirija podijelili su drugo mjesto s timom iz Španjolske, a pobijedili su učenici iz Grčke.

U konkurenciji 14-16 godina učenici OŠ Smiljevac također su osvojili drugo mjesto.

Zadrani su predstavili 3D model zgrade povezane sa staklenikom, u kojoj svaki stanar ima svoj prostor za uzgoj voća i povrća.

Tim OŠ Smiljevac činili su Zara Crnjak, Antonia Čirjak, Eva Karaban i Ana Marić s mentoricom Josipom Zanki.

Pobijedili su učenici iz Rumunjske a treće mjesto osvojili su Ciprani.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...