ZADAR POVEO U FINALNOJ SERIJI! Junaković: “Nakon pada u zadnjem dijelu sezone digli smo se i napunili samopouzdanjem”

Košarkaši Zadra poveli su s 1:0 u finalnoj seriji HT Premijer lige savladavši u Draženovu domu momčad Cibone s 70:77. Zadrani su naparavili ono što je bilo potrebno za pobjedu, kako bi seriju dva puta gledali u Zadru, te su uz kontroli skoka limitirali tranzciju Vukova što je u potpunosti iznenadilo zagrebački sastav.

Zadar je dominirao kroz cijelu utakmicu, gotovo pa da i nije ispuštao prednost, ali i Cibona je konstantno vukla i ‘dahtala za vratom’ kako se niti na trenutak Zadrani ne bi opustili.

Odlično su susret otvorili Zadrani, napad je išao brzo dok je obrana izgledala kompaktno i brzo je Zadar stigao do prednosti od 2:11 nakon čega je minutu odmora morao pozvati domaći trener Okorn. Minuta odmora pomogla je malo Cibosima, ali Zadar je u nastavku došao i do +10 (4:14).

Serijom 7:0 Cibona je prije kraja prve četvrtine natjerala i zadarsku klupu na minutu odmora jer je od onih komfornih deset poena prednosti rezultat spao na svega tri poena zaostatka gledajući iz Ciboninog ugla. Do kraja prve dionice povezala je redove Cibona, ali prednost je još uvijek bila na strani Zadra 20:24.

Dobru igru i konstantno vodstvo držao je Zadar i u nastavku, izgledali su Helbichovi momci jako dobro, a prve znakove za uzbunu zadao je Antonio Jordano koji se pet minuta prije velikog odmora ozljedio uz vrlo bolnu grimasu na licu. Cibona se postepeno dizala i dizala, te je stigla u potpuni priključak kada je koš-faul situaciju iskoristio Krešimir Radovičić (36:37). Stigli su domaćini prije kraja prvog dijela susreta i do vodstva, a koncem prve dionice minimalnu prednost imala je Cibona 43:42.

Potpuno drugačiju igru gledali smo tokom treće četvrtine, i jedni i drugi bili su sve više i više neprecizni i rezultatom 53:58 ulazili smo u rasplet prve finalne utakmice doigravanja.

Velike probleme za Zadar nastavile su praviti osobne pogreške, veliki broj igrača stigao je do četiri pogreške, a broj napadačkih pogrešaka iz napada u napda sve više se dizao. Zadar se i u zadnjoj dionici profilirao kao ekipa koja ima vodstvo kroz duži period, ali Cibona se držala poprilično blizu i niti u jednom trenutku utakmica nije izgledala niti približno tome da možemo sa sigurnošću prognozirati kraj. Nakon minute odmora trenera Helbicha, Zadar je dobro reagirao i stigao do +10 (64:74), malo više od svega minute prije kraja utakmice. Zadar je na kraju slavio s 70:76 i poveo 1:0 u finalnoj seriji, a utakmica broj dva igrati će se na istom mjestu u srijedu, 1. lipnja s početkom od 18 sati.

Redove pobjedničke ekipe predvodio je sjajni Trevor Thompson koji je uz 15 koševa uhvatio i 9 skokova, Justin Carter dodao je 13 uz 6 skokova i asistencija dok je fenomenalan opet bio Dario Drežnjak s 12 poena i 9 skokova. Kod domaćina, sa 16 koševa istaknuo se Danko Branković, a po 10 su ubacili Nathan Reuvers i Roko Prkačin.

Srđan Helbich, trener Zadra:

‘Čestitam momcima na odličnoj partiji i što su uspijeli izvući energiju nakon polufinala koje je bilo iscrpno i zahtjevno. Ono što smo u pripremi utakmice najavili kao ključno, odradili smo dosta dobro, kotrolirali smo skok i nismo dozvolili puno koševa iz kontra napada što je karakteristično za Cibonu. Te dvije stvari smo dobro odradili i pobijedili smo utakmicu. Što se tiče Cibone oni su promašili puno otvorenih šuteva, a mi ćemo morati poraditi na tome da im ne dozvolimo toliko broj šuteva za drugu utakmicu. Imali smo malo bolji postotak šuta za tri poena, i to je uz ove dvije stvari bio glavni ključ za pobjedu.’

Martin Junaković, igrač Zadra:

‘Utakmica je bila točno onakva kakvu smo očekivali, Cibona je odlična ekipa i pokazuje to cijelu godinu. Rastrčani su jaki, imaku velika tijela i fizički su moćni. Spremali smo se na to, otvorili smo možda i malo nerealno, ali mislim da smo nakon pada u zadnjem dijelu sezone digli kroz polufinale i napunili smo se samopouzdanjem i dobrom energijom i mislim da smo večeras to i pokazali.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...