Zadarski triatlonci u Trogiru pobrali medalje; Sudjelovali s do sada rekordnim brojem natjecatelja

Protekle nedjelje, 23. svibnja, u Trogiru je u organizaciji Triatlon kluba Split održano prvo kolo Hrvatske triatlon lige. Nastupilo je preko 250 natjecatelja iz svih krajeva Hrvatske. U jakoj konkurenciji, naši članovi osvojili su šest medalja. Natjecanja su održana u disciplinama akvatlon, supersprint i sprint triatlon u svim dobnim uzrastima. Ovu utrku obilježio je i rekordan broj sudionika iz Triatlon kluba Zadar – čak 27.

Prvi su nastupili najmlađi natjecatelji u promo akvatlon utrci. Mlađa kategorija U9 je odradila 50m plivanja i 500m trčanja, dok su stariji u kategoriji U11 imali 100m plivanja i 1km trčanja. Noa Pavić Daka je osvojio 3. mjesto u svojoj kategoriji U9. Ukupno je nastupilo 9 članova Triatlon kluba Zadar. Trogirski triatlon održao se u sklopu Trogir Outdoor Festivala koji se već tradicionalno održava u svibnju. Uz triatlon, sljedećeg tjedna se u Trogiru održava i trail utrka na otoku Čiovu s tri dužinske kategorije.

Sljedeći su na rasporedu bili mlađi kadeti i kadeti koji su odradili supersprint utrku. Triatlonska dionica sastojala se od 375m plivanja, 7km bicikla te 1,8km trčanja. Biciklistička dionica bila je dosta tehnički zahtjevna i uključivala je kraći uspon. U kategoriji U15 naš Luka Ivanović osvojio je 3. mjesto s vremenom 28:57. Nastupilo je 9 članova Triatlon kluba Zadar u supersprint utrci.

Zadnji su na red došli juniori i seniori u najdužoj utrci – sprint triatlon. Na ovoj utrci je nastupilo 8 članova Triatlon kluba Zadar od kojih je pola uzelo medalje u svojim kategorijama. Staza je bila dosta tehnički zahtjevna, te je nakon 750m plivanja trebalo odvoziti nešto više od 16km bicikla uz nekoliko dužih uspona te isto toliko brzih spustova. Na kraju je trkačka dionica bila u potpunosti ravna u dužini nešto manjoj od 5km. Najbolje vrijeme ostvario je Ivan Gobin koji je stazu prošao za 1:06:03 te je zauzeo 16. mjesto u ukupnom poretku. U svojoj kategoriji M40 osvojio je srebrnu medalju. U istoj kategoriji, naš trener Ivan Tuta bio je 3.

Zlatnu medalju u svojoj kategoriji M50 osvojio je Roberto Carfagno. Naša trenerica Nika Begić je osvojila 2. mjesto u kategoriji Ž25 te je zauzela 18. mjesto u ukupnom poretku. Pohvale svim natjecateljima koji su nastupili i uspješno završili stazu a posebno našim članovima koji su se popeli i na postolje. Najmlađi su definitivno zaslužili poseban pljesak za nastup te im želimo još puno ovakvih natjecanja koja će završavati uz osmijeh. Lijepo smo se i družili cijeli dan u Trogiru a kako nam je bilo možete pogledati u velikoj fotogaleriji. Sljedećeg tjedna započinje i Dalmatinska triatlon liga u Imotskom a prvi vikend u lipnju se na Rabu održava prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. Drugo kolo Hrvatske triatlon lige održati će se u Slavonskom Brodu 18. lipnja, govore iz Triatlon kluba Zadar.

Svi rezultati predstavnika Triatlon kluba Zadar:

Promo akvatlon
Noel BABIN 5.mjesto U11
Toma KAMBER 6.mjesto U11
Mareta ŠTULINA 5.mjesto U11
Antonela STAGLIČIĆ 13.mjesto U11
Franka GOSPIĆ 15.mjesto U11
Noa PAVIĆ DAKA 3.mjesto U9
Matija IVANOVIĆ 4.mjesto U9
Vito GOBIN 6.mjesto U9
Niko ROPUŠ 8.mjesto U9

Supersprint triatlon
Jakov BLJAIĆ 11.mjesto U13
Šimun KAPLJIĆ 17.mjesto U13
Luka IVANOVIĆ 3.mjesto U15
David PEJDO 9.mjesto U15
David ŠTULINA 11.mjesto U15
Rita KAMBER 10.mjesto U13
Korina BABARA 11.mjesto U13
Latina ZUBČIĆ 12.mjesto U13
Mila RUKAVINA 8.mjesto U15

Sprint triatlon
Ante MEDIĆ 12.mjesto U17
Stipe STAGLIČIĆ 6.mjesto M30
Ivan GOBIN 2.mjesto M40
Ivan TUTA 3.mjesto M40
Hrvoje BARANOVIĆ 13.mjesto M45
Mile RUKAVINA 14.mjesto M45
Roberto CARFAGNO 1.mjesto M50
Nika BEGIĆ 2.mjesto Ž25

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...