Zubčić: “Bolnica je zbog propusta morala platiti 70 tisuća kuna, radovi na Dnevnoj bolnici probili su sve moguće rokove!”

Nakon priopćenja u kojem je skrenuo pažnju da je prilikom radova na dnevnoj bolnici izvedena kriva gustoća betona, Jure Zubčić poslao je novo priopćenje u kojem otkriva da je OB Zadar napravila propust prilikom odabira tvrtke koja će izvoditi radove, čime su izazvali trošak žalbe u iznosu od 70 tisuća kuna.

“Radovi na zgradi Dnevne bolnice probili su sve moguće rokove. Neki od razloga, kao što su restrikcije u vrijeme epidemije kad je bio ograničen ili u potpunosti zabranjen rad, su potpuno opravdani.

No, kašnjenje radova nema samo opravdane razloga. Prilikom drugog postupka javne nabave Državna komisija za kontrolu javne nabave postupajući po žalbi Lavčević Zadar poništila je odluku zbog osobito bitne povrede postupka javne nabave. Do tog poništenja je došlo jer je Opća bolnica Zadar propustila zatražiti stanje poreznog duga tvrtke Solida d.o.o. Zbog toga je zadarska bolnica morala platiti 70.781,25 kuna troškova žalbenog postupka tvrtci Lavčević d.o.o.

Iznos od preko 70 tisuća kuna je plaćen iz blagajne Opće bolnice Zadar. Za usporedbu, cijena jednog kvalitetnog bolničkog kreveta za pedijatriju je oko 35 tisuća kuna.

Zbog cijelog žalbenog postupka došlo je do odgode donošenja odluke o izvođaču te je početak gradnje odgođen za 4 mjeseca zbog očite pogreške Opće bolnice Zadar. Ipak, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje nije utvrdila da je OBZ dijelom odgovorna za odgodu početka radova zbog navedenog propusta iako je očigledno da je zbog njihovog propusta plaćena kazna.

U ponovljenom postupku ocjene ponuda, po dostavi dokumentacije koju je naložila Državna komisija za javnu nabavu ponovljena je odluka o odabiru tvrtke Solida d.o.o. iz prosinca 2018., te je ugovor sa slovneskom tvrtkom sklopljen 03.05.2019. godine.

Tko je odgovoran za propuste u vođenju postupka javne nabave u Općoj bolnici Zadar?”, pita se Jure Zubčić, predsjednik ŽO SDP-a Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...