Dalić: “S Modrićem igramo puno bolje, u Erliću smo dobili još jednog dobrog stopera!”

Nakon remija protiv Francuske na Poljudu, 1-1,, hrvatski izbornik Zlatko Dalić je rekao:

– Čestitam igračima na prezentaciji i publici na sjajnom navijanju. Momci su pokazali karakter nakon poraza u Osijeku, borili su se do kraja, a zahvalio bih se i navijačima koji su napunili stadion i dali nam podršku.

Potom je kazao:

– Luka znači puno, samo njegova nazočnost je važna, daje ritam ekipi. U prvom poluvremenu smo dobro stajali u bloku, ali nismo dovoljno dobro išli u prazan prostor, falilo nam je dubine. Mi s Modrićem igramo puno bolje.

Kako je zadovoljan s Erlićem, a kako s Juranovićem?

– Mislim da je Erlić debitirao na teškoj utakmici i bio je dobar. U Speziji je igrao dobro, pokazao je kvalitet, dobili smo još jednog stopera. Jura je puno toga dobroga napravio, možda kod gola nije dobro zatvorio i tu ćemo do rujna morati pronaći još neko rješenje.

Kako protiv Danske?

– Morat ćemo neke igrače odmoriti, potrošili su se danas jako puno, dali su maksimum, puno su trčali i morat ćemo napraviti četiri-pet izmjena za Dansku. Pokušat ćemo opet složiti borbenu momčad. Nećemo nikoga novoga zvati, imamo 23 igrača i među njima ćemo izabrati najbolje.

Komentirao je Vlašića:

– Nikola je danas unio živost, okomitost. Baš sam s tim sretan i bio sam u pravu da mu treba dati šansu i da će on to sigurno vratiti. Njega očekujem još puno boljega nego što trenutno jest. Govorio sam već da svakome treba pristupiti na svoj način, mislim da jako dobro znam što Nikoli treba.

Na kraju je komentirao i Francusku.

– Iako je izbornik Deschamps promijenio sedam-osam igrača, oni opet imaju veliku kvalitetu i ogroman roster igrača. Danas je bilo i teže jer su se igrači htjeli dokazati pa su dali svoj maksimum, sve od sebe. To je momčad koja ima previše kvalitete… – ističe hrvatski izbornik za dalmatinskiportal.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...