Kod Dugog otoka palo više kazni zbog glisiranja na nedozvoljenoj udaljenosti od obale

U cilju sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača, ronioca i podizanja opće sigurnosti na moru, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar poduzeli su proteklih dana niz mjera u nadzoru prometa na moru.

Tako su jučer, 05. lipnja u akvatoriju kod Dugog otoka zatekli plovilo s kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin, a koji je plovilom glisirao uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara.

U subotu, 04. lipnja, također u akvatoriju Dugog otoka zatečena su četiri hrvatska državljanina u dobi 32, 55, 39 i 70 godine, te jedan 49-godišnji državljanin Francuske i jedan 53-godišnji državljanin Nizozemske, koji su plovilima glisirali na nedozvoljenoj udaljenosti od obale.

Radi počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika svi prekršitelji su prekršajno sankcionirani.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...