Kup Dalmacije na idealnoj stazi u zadarskom kraju; veslačka regata po prvi puta u Posedarju!

Veslački klub Jadran i Veslački savez Dalmacije, uz potporu Općine Posedarje, organiziraju, u nedjelju 19. lipnja, veslačku regatu za Kup Dalmacije koja će se po prvi puta održati u Posedarju. Veslačka staza biti će postavljena iz smjera Novigrada s ciljem na rivi u Posedarju.

Na 5. Regati za Kup Dalmacije u Posedarju, uz sudjelovanje svih dalmatinskih klubova, nastupit će i veslači iz Rame u Bosni i Hercegovini te kao gosti veslači riječkog Jadrana. Očekuje se više od 350 veslača i veslačica u svim dobnim kategorijama, a Veslački klub Jadran, kao domaćin regate, nastupiti će u punom sastavu na ovoj regati.

U ovogodišnjem natjecanju za Kup Dalmacije, jednu regatu prije kraja, veslači zadarskog Jadrana drže vodeću poziciju u ukupnom poretku Kupa.

Kako ističu iz VK Jadran, bit će to prva regata s punim programom u zadarskom kraju na dionici od 2000m još od 1995. godine kada je u Zadru, na Rivi, održana posljednja takva regata povodom 110. obljetnice organiziranog veslanja u Zadru. No, zbog specifičnih uvjeta koji vladaju u Zadarskom kanalu i velikog prometa brodova, organizacija veslačke regate u Zadru je iz tog razloga zahtjevna i bila bi na rubu regularnosti što se tiče natjecateljskih uvjeta.

Iz tog razloga je odlučeno da se regata održi u Posedarju, gdje vladaju gotovo idealni uvjeti za veslanje na moru, što će svim natjecateljima omogućiti dobru pripremu pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete u Zagrebu početkom srpnja. Lokacija u Posedarju ima i dugoročnu perspektivu, kako za pripreme veslača, tako i za organizaciju natjecanja.

 

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...