Mlade nade taekwondoa; Kujundžić i Maroević donijeli Plovaniji bronce s državnog prvenstva!

Kadetsko državno prvenstvo u taekwondou održalo se protekli vikend 11.-12.06.2022., a nastupio je i TKD PLovanija.

-Za ovo državno prvenstvo smo se pripremali dosta dugo, tako su naša dva natjecatelja imala i dodatne treninge kako bi bili što bolji i snalažljiviji u borbi. Na natjecanje koje se priredilo u Zagrebu iz našeg kluba prijavili smo dva borca i to Juru Kujundžića u kategoriji kadeta -61 kg i Ivana Maroevića u kategoriji kadeta -33 kilograma. S obzirom da su naši natjecatelji relativno kratko u ovom sportu, a situacija s Covid19 im nije omogućila dodatna iskustva u borbama, možemo reć da smo i više nego prezadovoljni krajnjim rezultatima. Naime, obojica su se u Zadar vratila s osvojenim trećim mjestom i brončanim odličjima. U borbi za drugo mjesto, nažalost, su izgubili u bodovnoj razlici protiv državnih i europskih pobjednika u tim kategorijama. Time su pokazali kako se rad svakako isplati i da se daleko može dogurati, još uz dodatna iskustva u borbama u njima vidimo veliku perspektivu za osvajanjem i većih odličja – ističe i otkriva nam Antonio Čačić, trener i prvi čovjek taekwondo kluba.

Na kraju ove godine, kaže, Kujundžić i Maroević bit će predloženi za mlade nade grada Zadra, te i time pridonjeti u što boljoj prezentaciji taekwondo sporta.

-Još jednom bravo za rezultat i nema stajanja, nastavljamo cijelo ljeto s pripremama za nadolazeća natjecanja- poručuju nam i najavljuju iz TKD Plovanija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...