Prošao je 18., rok dovršetka Matoševe. Ostao je šaht na šahtu, Marin: “Imamo slalom vožnju. Čini se da do jeseni nećemo dobiti drugi sloj asfalta”

Prošao je 18. lipnja. Dugonajavljivani datum službenog dovršetka radova u ulici Antuna Gustava Matoša na Puntamici. Nismo prerezali svečanu vrpcu i formalno u promet pustili najspominjaniju prometnicu u 2022. godini. Prometnicu koja je postala sinonim za hrvatski ‘pomalo’ način rada.

Istina, vozimo njome, ali bez razdjelne crte koja dijeli kolničku površinu na prometne trake, slalomski – kako bismo izbjegli šahtove koji niti su prekriveni, niti označeni.

Niku Marina, predsjednika Mjesnog odbora Puntamika kontaktirali smo kako bismo saznali kojim informacijama raspolaže.

18. su dali rok za dovršetak, 18. je prošao, dogovoreno se napravilo nije. Zadnju informaciju koju sam dobio je da bi se kroz desetak dana, a odnosi se na onaj prošli tjedan tjedan, trebao postaviti drugi sloj asfalta. Skeptičan sam jer već tri tjedna tamo nitko ništa ne radi. Šahtovi vire vani – slalom je počeo, na cesti je ostavljena jedna rupa koja se u međuvremenu skroz otvorila, pa je sada oko nje ograda. U redu, napravljen je taj prvi sloj, barem nema prašine s kojom smo se mjesecima borili, kaže nam Marin.

Mještanima kvarta i ugostiteljima kojima se sezona zahuktala, više ne zna što odgovoriti.

Najprije sam dobio informaciju da će se drugi sloj asfalta postavljati 15. lipnja, da će cesta od Ekonomske do Yachtinga biti zatvorena, a prometnica kod Uskoka postati dvosmjerna dok se sve ne završi. Rok je prošao, u daljnja obećanja više ne vjerujem. Istina, u jednom momentu se sve brzo odvijalo. Nakon svih cirkusa i zastoja Odvodnja je u kratkom roku napravila svoj dio posla, prvi sloj asfalta kroz dvije faze, najprije od Yachtinga do Conga, potom od Conga do Ekonomske, postavljen je prema dogovoru. Vjerovao sam da je to to i da će do 18. lipnja sve odraditi po planu. U međuvremenu direktor Odvodnje Grgo Peronja otišao je na godišnji i od njega nismo mogli dobiti informaciju, a iz Gradske uprave ni sami nisu znali dati precizan odgovor. Čak sam u jednom navratu čuo da će se radovi nastaviti na jesen pa sada tako komuniciram prema stanovnicima, jer ne znam čemu se drugom nadati, zaključuje Marin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...