Prvo s B opcijom loše i bezidejno, drugo s virtuozom Lukom izvrsno; Pašalić donio Hrvatskoj prvu pobjedu u Ligi nacija!

Hrvatska je na gostovanju u Kopenhagenu pobijedila Dansku 1:0 pogotkom Marija Pašalića i u trećem kolu došla do prve pobjede u Ligi nacija ove sezone, sada je na četiri boda u tri kola, koliko ima i Austrija.

Danska je na šest, a Francuska na dva boda. Hrvatskoj preostaje još jedan dvoboj u ovom ciklusu, u kojem će u ponedjeljak gostovati u Francuskoj, prenosi Index.hr.

Danska je dominirala cijelo prvo poluvrijeme, a u 11. minuti je prvi put stvorila jednu opasnu situaciju. Maehle je pobjegao po lijevoj strani, no šutirao je u vanjsku stranu mreže. Dvije minute kasnije Hrvatska je zabilježila jedini udarac u prvom poluvremenu. Oršić je ipak pucao preko gola.

Vjerojatno najbolju šansu Danci su imali u 40. minuti. Jakić je u opasnoj zoni pogriješio u jednom dodavanju, lopta je došla do Corneliusa, a on je s 20-ak metara gađao dalji kut Livakovićevog gola. Sjajno je to obranio hrvatski vratar.

Zlatko Dalić na poluvremenu je odlučio napraviti tri promjene. Uveo je u igru Luku Modrića, Matea Kovačića i Josipa Stanišića i to je uvelike promijenilo utakmicu. Hrvatska se nametnula od prve sekunde drugog dijela i preuzela kontrolu nad susretom.

Doduše, u prvih 20-ak minuta nije uspjela konkretno zaprijetiti Kasperu Schmeichelu. Uglavnom se to svodilo na udarce s distance ili na napade u kojima bi izostalo posljednje dodavanje. Ipak, nagrada za bolju igru stigla je u 69. minuti.

Stanišić je izborio korner koji je Hrvatska izvela kratko. Brozović je ubacio, Kramarić prenio loptu glavom, a ona je od igrača Danske pala na peterac. Ondje je prvi na nju stigao Mario Pašalić i gurnuo je Schmeichelu kroz noge za pobjedu Hrvatske.

Do kraja susreta Danska je pokušala doći do izjednačenja.

Postigla je pogodak u 87. minuti, no on je odmah poništen zbog zaleđa. Osim toga, domaća momčad nije stvorila ozbiljniju priliku i Hrvatska je poprilično mirno sačuvala prednost i došla do tri boda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...