Tihomir Bujan želi biti sportski direktor KK Zadra: “Orijentirat ću se na naše mlade igrače”

Sljedećih dana uslijedit će razgovor s preostalim kandidatima koji se već prethodno javili na javni poziv KK Zadar na radno mjesto sportskog direktora, poznato je, kako je Zvonimir Ridl smijenjen s te dužnosti. Jedan od kandidata je i Tihomir Bujan, kojem je ugovor na mjestu voditelja omladinskog pogona kluba istekao 31. svibnja.

Bujan je voljan postati novim sportskim direktorom KK Zadar, vremena nema mnogo, ako bude izabran, očekuje ga posla preko glave i vruće ljeto.

Tiho, još si zainteresiran za mjesto sportskog direktora?

Očekujem poziv od ljudi iz kluba, sigurno ću se odazvati razgovoru. Inače, ugovor kao voditelju omladinskog pogona istekao mi je 31. svibnja, u tom ugovoru piše kako obje ugovorne strane nemaju više obveza jedna prema drugoj. Naravno, ostale su još neke financijske obveze kluba prema meni, naime, trebaju mi isplatiti još dvije plaće.

Ako budete novi sportski direktor KK Zadra, možemo li očekivati da će te se okrenuti igračima iz omladinskog pogona?

Apsolutno! Mislim da je to i logično, popunjavanje seniorske momčadi iz vlastitih redova od naših mladih snaga, je jedini normalan i realan put u ovoj situaciji. Naravno netko iz kluba mora kazati jasno i glasno da idemo u tom pravcu.

Koji je ključ za slaganje rostera za sljedeću sezonu?

Ključ bi trebao biti da se uz naše mlade i neiskusne igrače, treba pridodati i nekoliko iskusnijih. E sad, treba biti poznato koliki će biti budžet za sljedeću sezonu i koji su okviri, te tko će biti trener. Prvenstveno netko iz uprave KK Zadar mora reći koji su ciljevi za novu sezonu, i da li su ti ciljevi realni, i s koliko novaca se raspolaže.

Mladih igrača koji mogu igrati u seniorima ima?

I te kako ima! Nekoliko igrača sigurno mogu biti dio seniorske momčadi i mogu imati određenu minutažu, naravno, ne kažem da mogu biti i nositelji igre, ali imaju mjesta među dvanaestoricom u seniorima. Te naše mladiće koji će ući u prvi sastav treba istrpjeti, treba im dati priliku i vremena da mogu stasati u prave igrače, da mogu u dogledno vrijeme imati ozbiljnu ulogu u seniorskoj momčadi, ali moramo im dati vremena! Moram istaknuti da je u toj cijeloj priči vrlo bitno i tko će biti novi trener KK Zadar.

Imaš volje uhvatiti se u koštac s problemima u klubu?

Sigurno da imam volje! U ovom gradu živim s obitelji, tako da imam veliku želju uhvatiti se s problemima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...