Alkoholizirani Srbin s 2,89 promila u krvi fizički napao policajca u Donjem Karinu

Policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjim državljaninom Srbije, kojeg se sumnjiči za napad na službenu osobu.

Sumnjiči ga se da je 19. srpnja oko 22,20 sati u Donjem Karinu, prilikom postupanja policijskih službenika koji su ga zamijetili kako leži uz cestu, gol do pasa i bez obuće, fizički napao jednog policijskog službenika, udarajući ga nogom više puta.

Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,89 promila, dok kod sebe nije posjedovao osobne dokumente niti je htio dati podatke o sebi.

Smješten je u prostorije policije do otrežnjenja te mu je pružena liječnička pomoć, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede, a  nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o državljaninu Srbije koji nema reguliran kratkotrajni boravak u Republici Hrvatskoj.

Ozlijeđenom policajcu je također pružena liječnička pomoć u HMP Benkovac te su mu ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 40-godišnjeg stranog državljanina je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava te je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Također je prekršajno sankcioniran poradi počinjenog prekršaja iz članka 177. Zakona o strancima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...