Evo koja su imena ove godine u Hrvatskoj najpopularnija, a znamo i koliko je brakova sklopljeno

Od 1. siječnja do 31. ožujka u Hrvatskoj je sklopljeno 1816 brakova, od čega samo 405 vjerskih, a 1411 u građanskom obliku, objavilo je Ministarstvo uprave i pravosuđa u najnovijem statističkom prikazu.

U prva tri mjeseca sklopljeno je i deset životnih partnerstava osoba istog spola, pet između dvojice muškaraca i pet između dvije žene. U usporedbi s prvim tromjesečjem prošle godine, broj brakova ove je godine povećan za 27. Od 1789 parova vjenčanih u prva tri mjeseca prošle godine, 295 ih je vjenčano u crkvi, a 1494 u građanskom obliku.

Sklopljeno je bilo 14 životnih partnerstava, koliko i 2020. godine. Najpopularnija imena novorođene djece u Hrvatskoj i dalje su Mia i Luka, javlja Večernji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...