Gaši se suprotstavlja Dukiću na temu nezaštićenog bedema: “Kaže da se takve stvari događaju! A što da se radilo o djetetu nekog moćnika?”

Nakon tragične pogibije mladića s bedema podno noćnog kluba Ledana, u popodnevnim satima javnosti se obratio gradonačelnik Branko Dukić. Očekivali smo da će pred mikrofon stati s većom dozom empatije i napokon ponuditi rješenje za opasan dio nezaštićenog dijela zadarskom obrambenog sustava.

Nasuprot toga, Dukić izjavljuje kako grad ne može opasati žicom!”.

Zadarski SDP-ovac Erol Gaši oštrim se riječima suprotstavio gradonačelnikovoj nonšalanciji na ovu temu.

“ŠTO BI BILO DA SE RADILO O DJETETU NEKOG ZADARSKOG MOĆNIKA?!

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije povodom smrti mladog Irca koji je pao sa zadarskih bedema, gradonačelnik Dukić je rekao kako ne možemo pretvoriti grad u žicu i kako se takve stvari događaju.

Za početak, pogibija bilo koga, a kamo li mladog čovjeka koji je tek počeo živjeti život punim plućima je sve, samo ne “stvar” koja se, eto, događa.
Da se godinama nije upozoravalo na ovaj problem, da na istom mjestu već nisu izgubljeni mladi životi, da se ne radi o jednom od najfrekventnijih ljetnih mjesta u gradu, još bih donekle i razumio.

Ali, niti je prvi put, a očito ni zadnji. Niti se osim ispraznih obećanja napravilo nešto po pitanju zaštite prostora svih ovih godina, niti se osim ispraznih obećanja bilo što dobilo i danas.

Danas su krivi novinari koji su radili svoj posao. Danas su krivi oni koji se usuđuju propitkivati kako je moguće da se ovo događa opet. I opet. I opet.
I samo me zanima da je, ne daj Bože, prva žrtva bilo dijete nekog zadarskog moćnika, bi li taj prostor već godinama bio adekvatno zaštićen ili noćni klub zatvoren?

Ili bismo pričali o UNESCO-u i upravljanju prostorom od strane Nasada i Čistoće koji, eto, izgleda da nisu u vlasništvu Grada Zadra.
Bi li onda pričali o pretvaranju prostora grada u žicu dok nas kamere snimaju iza svakog ugla, a žicom su odavno ograđene javne površine i plaže diljem Grada i županije?

Ovo su isto nečija djeca. Ovaj 20-godišnjak se umjesto lude mladenačke zabave u Hrvatskoj koju će prepričavati svima na povratku, vraća u lijesu svojim roditeljima, dok nama ostaje knedla u grlu jer znamo da smo mogli to spriječiti.

I nema tog alkohola i “divlje” mladosti koji su odgovorniji od nas ukoliko nismo osigurali maksimalnu zaštitu ljudima koji tu žive ili dolaze na odmor.

A nismo, zar ne?! Nismo.
Još jednom, iskrena sućut obitelji”, napisao je Gaši.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...