Google karte od danas imaju novu značajku praćenja prijatelja i najbližih osoba

Ako se ovog ljeta okupljate s obitelji ili prijateljima i želite znati kad svi stignu i vrate se kući, onda novo ažuriranje Google karata ima pravu nadogradnju za vas. Nova značajka dijeljenja lokacije u aplikaciji Google karte upozorit će vas gdje se nalaze ljudi koji već dijele svoju lokaciju s vama.

Nova značajka dijeljenja lokacije Google karata uklanja dio nagađanja od pitanja kada će svi stići do odredišta, tako što vas obavještava kada se prijatelj ili član obitelji pojavio ili napustio mjesto, sve dok dijele svoju lokaciju s vama. To može biti korisno za roditelje koji imaju dijete tinejdžera na putu izvan grada ili ako možda želite obavijestiti prijatelja tim putem da ste stigli na mjesto sastanka.

Evo kako funkcionira nova značajka dijeljenja lokacije, kako je koristiti i kada će biti dostupna.

Kako možete dobiti upozorenja vezana za novu značajku na Google kartama?

Nakon što nova značajka postane dostupna u aplikaciji Google karte na vašem iPhone ili Android uređaju, odaberite ikonu profila i dodirnite opciju dijeljenja lokacije. S popisa odaberite osobu za koju želite zatražiti obavijesti o lokaciji, no imajte na umu da ta osoba već mora dijeliti svoju lokaciju s vama. Zatim odaberite opciju dodavanja da biste dodali adresu za primanje ažuriranja od te osobe. Nakon toga treba odabrati naznačenu lokaciju, kao i želite li biti obaviješteni o dolasku ili odlasku, a u konačnici odabrane postavke pohranjujete odabirom opcije “spremi”.

Osoba od koje ste zatražili obavijest o lokaciji dobit će upozorenje da ste dodali lokaciju. Kada ta osoba ode ili stigne na navedeno mjesto, bit ćete obaviješteni o tome.

Osoba koju pratite na ovaj način će također primiti više podsjetnika da znaju da dijele obavijesti o lokaciji, uključujući i notifikaciju u aplikaciji Google karti i e-poruku, zajedno s ponavljajućim mjesečnim e-porukama.

Mogu li isključiti tu značajku ako prijatelj, poznanik ili član obitelji traži da vidi kada dolazim ili odlazim?

Ako primite upozorenje da netko želi biti obaviješten kada stignete ili napustite lokaciju, možete ga isključiti. To možete učiniti odabirom obavijesti na zaključanom zaslonu telefona. Zatim isključite opciju dopuštanja dodavanja obavijesti primatlejima. Dodirnite opciju isključi za potvrdu njezinog odabira.

Isto tako, korisnici Google karti mogu blokirati nekoga da u potpunosti postavlja obavijesti.

Nakon što to učinite, osoba više neće moći dodavati obavijesti o tome jeste li stigli na, ili napustili određenu lokaciju. Jednako važno jest i da neće biti obaviješteni da ste isključili ovu mogućnost.

Kad će nova značajka postati dostupna?

Ažuriranje značajke dijeljenja lokacije Google karata izlazi na Android i iOS korisnike već danas. Ako je odmah ne vidite, provjerite imate li najnoviju verziju aplikacije. Također bi moglo proći nekoliko tjedana prije nego što korisnici vide novu značajku, piše Zimo.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...