Irac je preminuo uslijed zgnječenja srca; Stigao nalaz obdukcije, je li se za njegovu smrt znalo ranije? Nećemo doznati…

U padu sa zadarskih bedema u Perivoju kraljice Jelene, u noći na četvrtak, poginuo je 20-godišnji Irac.

Kako je potvrdila zadarska policija, pao je s deset metara visine u provaliju, na mjesto gdje je postavljena izložba dinosaura. U posljednjih osam godina, čak devet osoba palo je sa zidina pod zaštitom UNESCO-a.

Danas su stigli nalazi obdukcije tijela nesretno nastradalog mladića.

Upit o rezultatima nalaza, zatražili smo od Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Prema obdukcijskom zapisniku kojeg je jutros zaprimilo ovo državno odvjetništvo, proizlazi da je isti zadobio višestruke ozljede, a da je smrt nastupila uslijed zgnječenja srca, odgovorio nam je glasnogovornik Denis Sokol.

Njegovo tijelo nađeno je u 4:45 sati, no interes javnosti privukla je izjava vijećnika Daniela Radete kojem je potvrđeno kako je glazba između 1 i 1.30 u tragičnoj noći prestala svirati, što daje indiciju da se za njegovu smrt možda znalo i ranije.

No, to ne možemo ni potvrditi ni demantirati. Naime, vrijeme točne smrti Seana Brogana ostaje nepoznanica. Nalaz obdukcije nije pokazao isto.

Što se tiče vremena smrti, u konkretnom slučaju zbog čuvanja mrtvog tijela u hladnjaku do obdukcije, a kako se ne bi razvile poslijesmrtne promjene, pregledom stanja tijela pri provođenju obdukcije obducent se nije mogao sa sigurnošću izjasniti o točnom vremenu smrti. Preciznije, ta činjenica je mogla biti utvrđena za slučaj da je obducent bio nazočan dokaznoj radnji očevida ili da je tijelo pregledao neposredno nakon te dokazne radnje policije prije stavljanja tijela u hladnjaču, stoji u odgovoru.

Još se čeka nalaz toksikološkog vještačenja. Tada ćemo saznati i leži li krivnja za ovaj stravičan slučaj na nekom drugom.

Kada pristignu nalazi toksikološkog vještačenja krvi i urina za nastradalu osobu Policijska uprava zadarska kompletirat će svoje izvješće vezano uz provedbu dokaznih radnji i i izvida koje je provela, nakon čega će državno odvjetništvo zauzeti svoje stajalište i dati priopćenje o načinu stradavanja irskog državljanina, a isto tako da li postoji osnova sumnje da je njegova smrt prouzročena radnjom ili propustom neke druge osobe, zaključuje se u odgovoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...