Kako smo s bedema smrti došli do Vlade Andreja Plenkovića?: “Ovdje sjedi tajnik koji je prije četiri godine tvrdio da je postignut dogovor s konzervatorima…”

Nakon tragične pogibije mladog Irca, Ministarstvo kulture potvrdilo je da nitko od konzervatora nije tražio dodatnu razinu sigurnosti na bedemu!.

Tvrdilo se do prije par godina drugačije.

Više je o svemu progovorio vijećnik Daniel Radeta.

“U Vladi Andrej Plenković sjedi Državni tajnik koji je prije četiri godine, nakon još jednog tragičnog pada u neograđenu rupu izjavio “kako je dogovor s konzervatorima postignut i kako kreću s raspisivanjem natječaja za postavljanje ograde”.

Četiri godine nakon, 7.7.2022. na istom mjestu u sličnim okolnostima ponavlja se još jedan tragičan događaj s još jednim smrtnim ishodom.

Isti dan saznajemo kako nitko iz Grada Zadra nikada nije tražio od konzervatora suglasnost za postavljanje ograde na dijelu bedema gdje su život izgubile dvije osobe!

Dakle, nečija laž i obmana direktno su rezultirale još jednom tragedijom i izgubljenim životom, a taj netko možda sjedi u Vlada Republike Hrvatske.

Tko je i zašto lagao javnost? Hoće li netko napokon preuzeti odgovornost?

Plenkoviću, koliko još djece treba poginuti zbog nečijih laži i sitnih interesa? Koliko se još tragičnih događaja moramo naslušati i nagledati zbog nečijeg profita?”, napisao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...