Policija kazneno prijavila suvlasnika Ledane; Tvrde da je objekt godinama poslovao bez minimalnih uvjeta

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Krivotvorenje službene ili poslovne isprave i Prijevara u gospodarskom poslovanju.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem u Zadra, u sklopu kojeg posluje ugostiteljski objekt na području grada Zadra, u svibnju 2012. godine tijekom postupka utvrđivanja odgovarajućih minimalnih uvjeta za obavljanje ugostiteljske djelatnosti noćnog bara, iako svjestan da prostor ne udovoljava potrebnim uvjetima, sastavio i ovjerio dvije neistinite poslovne isprave koje je u postupku ishodovanja minimalnih uvjeta priložio nadležnom tijelu koje je po okončanju postupka, navedenom trgovačkom društvu izdalo rješenje za obavljanje tražene djelatnost.

Također ga se sumnjiči da je u vremenu od svibnja 2012. do srpnja 2022. godine, znajući da je površina poslovnog prostora u kojem posluje ugostiteljski objekt na području Poluotoka u Zadru, temeljem zaključenog ugovora o zakupu sa trgovačkim društvom, u stvarnosti znatno veća od ugovorene, s unaprijed stvorenom namjerom da svom društvu pribavi nepripadnu imovinsku korist u vidu neplaćanja stvarne površine poslovnog prostora od ugovorene, prikrio tu činjenicu najmodavcu poslovnog prostora na koji način je za svoje društvo ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od preko 120.000,00 kuna.

Protiv osumnjičenog, zbog navedenih kaznenih djela podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Nije dugo trebalo kako je u medije došla inforamacija da je riječ o Branimiru Markovu, suvlasniku Ledane.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...