Radeta o Erlićevom demantiju: “Prije je lagao o Zadru iz Zadra, sada morbidno laže o Zadru iz Zagreba”

Reagirao je prvi čovjek zadarskog HDZ-a na izjavu prvog čovjeka zadarskog SDP-a nakon tvrdnje da je prvospomenuti 2018. godine, nakon pogibije mladog Nizozemca s bedema u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, govorio o postizanju dogovora s konzervatorima i raspisivanju natječaja za postavljanje ograde.

Erlić kazuje kako se njegova izjava odnosila na područje obuhvata EU projekta ZADAR BAŠTINI u sklopu kojeg se uredilo 750 metara šetnice na Muraju i kojim se nekadašnja prometnica i parking pretvorila u uređenu gradsku promenadu.

Razljutilo je to Radetu koji kazuje kako je odgovornost za smrt mladog Irca na kolektivu, ali kako neće dozvoliti da se manipulira činjenicama i njega naziva lašcem.

Tako smo dobili novu reakciju koju je iznjedrila reakcija na reakciju na temu ‘bedema smrti’ u Perivoju iznad Trga Pet bunara.

“Koja je razlika između zadarskog Šime Erlića iz 2018. i zagrebačkog Šime Erlića iz 2022. godine? Nikakva, osim po mjestu stanovanja, riječ je o istom lažljivom, destruktivnom i morbidnom HDZ-ovcu koji je prije lagao o Zadru iz Zadra, a sada morbidno laže o Zadru iz Zagreba”, kazuje Radeta i u prilog stavlja tekst objavljen u Novom listu 03. kolovoza 2018. godine, kojem je povod tragična smrt 21-godišnjeg Nizozemca koji je u kasnim noćnim satima poginuo u padu s bedema.

U članku se navode izjave Sonje Šimurine iz Pu zadarske, Edija Karuca, zamjenika ravnatelja OB Zadar, ali i Šime Erlića, tada pročelnika Upravnog odjela za EU fondove Grada Zadra.

“Naši su bedemi na popisu svjetske baštine UNESCO-a i ništa se ne smije raditi, niti intervenirati bez dogovora i dozvole konzervatora. No, na tim smo sastancima našli kompromisno rješenje. Trebalo je postići da se zaštite najkritičnije točke, ali i da se ogradom ne naruši vizura. Dogovor je postignut i uskoro krećemo s raspisivanjem natječaja za izvođača radova. Vjerujem da će do kraja godine i to biti riješeno”, stoji u izjavi iz 2018. godine.

Je li Erlić govorio o uskom području Muraja za koji je bio zadužen njegov odjel ili o zadarskom obrambenom sustavu u cjelini, ne može se razaznati iz spomenute izjave.

U svakom slučaju, propust i vlasti i oporbe zbog letargije i nepoduzimanja pravovremenih koraka u sprječavanju nove tragedije, ne može se demantirati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...