Tedi Spalato nastupio na Forumu, prenosimo djelić atmosfere

„Opijeni morem snova, porat sriće tražili smo mi“ pjevali su Zadrani sinoć s Tedijem Spalatom na, kako je sam pjevač više puta istaknuo, najljepšoj mogućoj pozornici, na zadarskom Forumu. Tik uz drevni Donat splitski kantautor predstavio se presjekom najvećih hitova svoje karijere, među kojima su bile „Sve ću preživit“, „Dalmatinska pismo moja“, „Vridilo se rodit“, „Dobro ti more bilo“, „Lipote gladan, ljubavi žedan“…

– Zadar je grad koji odiše Mediteranom, šarmom i ljepotom, grad starina, kulture, pisme… Čast mi je svirati ispred ovog predivnog višestoljetnog zdanja. Hvala Turističkoj zajednici grada Zadra na pozivu i hvala vama koji ste se večeras došli sa mnom pjevati i družiti se, rekao je Spalato.

Spomenuo je kako je Zadar dao puno glazbenika, ali i kako je u njegovom bendu jedan koji je itekako povezan s njime – klavijaturist Igor Šerić, zadarski zet ali i član legendarne postave Rive koja je pobijedila na Eurosongu. Pjesmama „Galeb i ja“ i „Cesarica“ prisjetio se neprežaljenog prijatelja Olivera Dragojevića te Ljube Stipišića, čiju je „Dalmatino povišću pritrujena“ izveo u zanimljivoj etno-jazz obradi.

Spalato je na sceni pokazao nešto i od svog komičarskog umijeća, oponašajući zvukove instrumenata i priredivši manji igrokaz u izvedbi „Uvik ništo fali“. Za pjesme poput „Konobo moja“ i „More snova“ animacija nije bila potrebna, jer je publika okupljena pred pozornicom i po cijelom Forumu u dahu pratila pjevača do kraja koncerta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...