Trikovi koji spašavaju: Evo kako izdržati u visokim petama do dugo u noć

Usprkos porastu popularnosti ravne obuće poput chic balerinki, cipele na petu neizbježan su dio vjenčanog stajlinga za mnoge zaljubljenice u modu bez obzira na to koja je njihova uloga na vjenčanju – kao mladenke ili gošći.

U punom je jeku sezona vjenčanja pa ako ste i vi mladenka koju čeka jedan od najvažnijih trenutaka u životu ili ste pak gošća na vjenčanju i ne možete se zamisliti bez cipela na petu za taj dan, imamo nekoliko korisnih savjeta koji će vam olakšati njihovo nošenje.

Zbog čega dolazi do žuljeva? Naime topla i vlažna okolina u obući potiče njihovo stvaranje – bez obzira na to nosite li visoke potpetice, sandale s remenčićima, natikače ili špicaste ravne cipele.

Kako ne biste taj dan zapamtili po užasnim bolovima, natečenim nogama i neugodnim žuljevima, imamo nekoliko odličnih trikova koji će vam omogućiti da plešete cijelu noć, piše Tportal.

Dobro ih zapamtite i primijenite jer doista pomažu.

Naravno, nikako se ne preporučuje kontinuirano nošenje vrtoglavih potpetica iz dana u dan, no ako ste zamislili look koji uključuje štikle, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da ih nosite, izdržite u njima cijelu noć i čak plešete.

Nekoliko učinkovitih trikova koje vrijedi primijeniti

Prije svega, ako su cipele nove, najbolji trik je staviti ih neko vrijeme u zamrzivač prije no ih obujete. Na taj način ćete izbjeći trenje i pojavu žuljeva.

Još jedan dobro poznati trik, ali koji također savršeno funkcionira, glasi da svaki dan doma neko vrijeme u hodate u novim cipelama. Na taj način stopalo im se prilagođava, pogotovo ako se radi o modelu koji inače ne nosite puno ili su nove.

Unutar cipele možete nanijeti i hidratantnu kremu kako bi se materijal prilagodio stopalu.

Kako bi štikle bile stabilnije i lakše za hodanje, potplate malo izbrusite brusnim papirom ili, ako ga nemate, zagrebite škarama da se ne bi klizali.

Ako vas zabrinjava znojenje stopala, dodajte malo dječjeg pudera u cipelu i na stopala – tako da možete plesati cijelu noć u svojim sandalama na petu bez imalo brige. Osim toga, dječji puder također će pomoći vašim stopalima da bolje prianjaju uz cipelu i smanjiti trenje te izbjeći pojavu bolnih žuljeva i natisaka.

Dakako, ulošci i jastučići za obuću jedna su od najučinkovitijih metoda za nošenja visokih peta jer uspješno sprječavaju žuljeve.

Obični dezodorans u spreju, koji svi imamo na polici u kupaonici, također je vrlo učinkovit protiv žuljeva. Nanesite ga malo na dijelove noge na kojima vas obuća stišće ili vam se urezuju remenčići.

Naime mjehurići su šupljine ispunjene tekućinom koje nastaju, naprimjer, kada se o kožu trlja obuća dok se znojimo. Dezodorans pak osigurava da se koža manje znoji, što zauzvrat smanjuje mogućnost nastanka žuljeva, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...