Zadrani pronašli novčanik i iznenadili se kineskom ljubaznošću: “Vlasnica kineskog restorana cijelu nam je večer zahvaljivala sljedovima hrane”

Na području Dikla, dvojica Zadrana, Damir Raić i Velibor Šeša, pronašla su novčanik s dokumentima.

Ne bi to bilo ništa što se skoro svakodnevno ne događa u našem gradu, da ime vlasnika na dokumentima nije bilo – kinesko.

Na svu sreću, vozačka dozvola bila je na latiničnom pismu pa su pozivom zadarskoj policiji uspjeli doznati adresu vlasnika novčanika i dokumenata.

No zanimljiva priča oko pronađenog novčanika tu tek počinje.

Dakle, ranije spomenuti dvojac, Damir i Velibor, doznali su kako je vlasnik dokumenata jedan od Kineza iz Shanghai kineskog restorana na Putu Dikla.

Kako se nisu uspjeli dogovoriti, zbog obveza i jednih i drugih, novčanik je službeno predan sinoć.

Priči tu nije kraj. Ne može ni biti kada su u pitanju Kinezi, koji su poznat kao druželjubiv i zahvalan narod.

To je vlasnica ovog poznatog zadarskog restorana i pokazala, časteći Damira i Velibora cijelim nizom delicija koje pripremaju u njihovom restoranu.

Upravo je takvo ponašanje i srdačnost oduševilo ovaj dvojac koji je navratio do naše redakcije ispričati nam ovu priču kako bi je što više ljudi čulo.

A kao dokaz, uz ove dvije fotografije, imamo i video samog čina flambiranja pohanog sladoleda, koji je posebno oduševio zadarski dvojac.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...