Željko Žilavec se oglasio priopćenjem medijima: “Hajka koju provodi predsjednik NO KK Zadar, više priliči predsjedniku lovačkog društva nego košarkaškog kluba!”

Željko Žilavec, donedavni direktor KK Zadar, kojega je prije dva tjedna smijenio Nadzorni odbor kluba, obratio se jutros priopćenjem medijima, kako je kazao “kao odgovor na neistinite optužbe i laži predsjednika NO-a”…

Izjavu prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,
S obzirom na učestalo iznošenje laži i nebuloza predsjednika NO, Rubeše, primoran sam reagirati.
Hajka koju provodi predsjednik NO KK Zadar, Rubeša, više priliči predsjedniku lovačkog društva nego košarkaškog kluba. U svom suludom pohodu, u kojem svim raspoloživim sredstvima želi uništiti sve dobro napravljeno u proteklih pet godina i sebe prikazati nekakvim „Robin Hoodom“, ipak se malo pogubio. Svakodnevnim iznošenjem novih laži dovodi u pitanje svoje političko djelovanje i svoj kredibilitet.
Jedna od laži je i ugovor igrača u vrijednosti od 10.000 EUR i troškovi taxi službe u iznosu od 2.000 kn koje je Klub navodno istome igraču platio za ovu sezonu. Pozivam ga da ugovor igrača sa takvim iznosom i navedeni račun za taxi uslugu javno objavi.

Prema dosadašnjim iskustvima, to mu ne bi trebao biti neki problem.
Sudeći prema iskustvima naših sugrađana i čitajući njihove komentare o neizdavanju računa za ugostiteljske usluge, ni Rubeša ni Meštrović nisu moralne vertikale društva koje bi sebi trebale dati za pravo suditi o mojim poslovnim odlukama.
Posao koji sam obavljao u KK Zadar kao direktor kluba izuzetno je kompleksan. Društvena odgovornost jedna je od temeljnih vrijednosti kojima se svi zajedno moramo baviti. To je temeljna uloga svakog poslovnog subjekta, a naročito sportskog kluba koji okuplja veliki broj mladih i sudjeluje velikim dijelom u njihovom odgoju. Svjesni toga podržali smo akciju IPA udruge (International Police Association) koja predstavlja najveće policijsko udruženje na svijetu s ciljem širenja prijateljstva i unapređenja policijske struke. Uvijek aktualne teme, potres, naročito nakon događanja u Petrinji, te seksualno zlostavljanje, pobuđuju interes javnosti i kao renomirani sportski klub, čije ime uvijek ima odjeka u javnosti, željeli smo sudjelovati u promicanju istih.

S obzirom na prozivke predsjednika NO, Rubeše, postavlja se pitanje je li i odluka o tome da se umjesto održavanja božičnog domjenka svota od 7.000 kn uplati udruzi djece sa Downovim sindromom isto tako upitna i dvojbena prema njegovim kriterijima. KK Zadar nije sam sebi svrha. Društveno odgovorno ponašanje je obveza svih nas i osim sportskih uspjeha i to čini veličinu kluba. Osobno sam izuzetno ponosan na ono što je Rubeša iznio u javnost u negativnom kontekstu. Znači li to da se klub ubuduće neće odazivati društveno korisnim aktivnostima? Za njega je to bacanje novca, a ja tvrdim da se takvo društveno odgovorno ponašanje višestruko vraća ukoliko ne gledamo na to njegovim skučenim pogledom. Bilo bi zanimljivo čuti i mišljenje osoba iz dotične udruge, je li im bilo drago i korisno što je klub iskazao svijest o takvim društvenim temama pred kojima ne možemo i ne smijemo zatvarati oči.

Za kraj, u svjetlu novih događanja koja pogađaju klub, a koja se odnose na odlazak mladog i talentiranog košarkaša i reprezentativca U-20, Tomislava Buljana iz kluba zbog neplaćanja, moram istaknuti činjenicu da je u trenutku moje smjene, 13. lipnja, na bankovnom računu kluba bilo i više nego dovoljno sredstava za podmirenje duga prema igraču. Postavlja se pitanje zašto novo rukovodstvo nije na vrijeme reagiralo i kontaktiralo igrača i njegovog agenta? Možda odgovor leži u činjenici da više vremena posvećuju fizičkom sukobu sa zadarskim novinarom i lažnom svjedočenju vezanom za taj slučaj te upornom diskreditiranju mene osobno i moga rada u proteklih pet godina. A za sportske odluke i planiranje nemaju vremena”- navodi se u priopćenju Željka Žilavca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...