Afera oko smještaja igrača KK Zadar nije završena! ŽDO Zadar: “Izvidi nisu okončani i nije donesena odluka!”, Žilavec: “Nadam se dobrom ishodu”

Zadarsku javnost zanima jesu li konačno gotovi policijski izvidi u predmetu oko navodno prevelikih iznosa smještaja igrača KK Zadar, u hotelu ZaDar vlasnika Igora Musapa. Uputili smo upit prema Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, zanimalo nas je, dakle, jesu li gotovi policijski izvidi i obavljeni svi obavijesni razgovori, te hoće li u konačnici biti i kaznenih prijava.

Od ŽDO-a Zadar dobili smo sljedeći odgovor:

U svezi vašeg upita današnjeg dana, obavještavam vas da izvidi u navedenom predmetu još nisu okončani i nije donesena državnoodvjetnička odluka. Postupanje tijekom izvida je tajno, te ne možemo davati podatke o radnjama koje se poduzimaju i njihovim sadržajima, stoji u odgovoru ŽDO-a Zadar.

Kontaktirali smo i bivšeg direktora KK Zadar Željka Žilavca koji se nada povoljnom ishodu nakon što izvidi budu okončani, ali komentirao je i rad novog NO kluba.

Kakvu odluku suda očekujete?

– Nadam se dobrom ishodu za mene, ali pričekajmo službenu odluku suda.

Kako komentirate rad novog Nadzornog odbora kluba?

– Mislim da će se rezultati njihova rada vrlo brzo vidjeti početkom sezone, ali nisam optimist! Izbor igrača je stvar trenera i sportskog direktora uz blagoslov NO. U KK Zadru je to uvijek tako, ako krene dobro onda će biti super, ako ne krene dobro tražit će se krivac! Moram ovdje istaknuti, kako sadašnji Nadzorni odbor uopće nije kompetentan davati mišljenja i ocjene o izboru igrača! Ovo što me pojedinci iz NO prozivaju više govori o njima samima nego o meni. Ja sam navikao razgovarati s argumentima, činjenicama i dokazima, ako te osobe koje me prozivaju imaju dokaze i argumente, neka ih slobodno iznesu! Ovo što mlataraju s jezikom nema smisla među ozbiljnim ljudima…

Ispadaju li ipak “kosturi dugova” iz vašeg mandata?

– Ne znam i ne bih o tome. Samo ću reći da KK Zadar od rujna 2017. godine nijedan dan nije bio u blokadi, dugovi kluba rješavali su se koliko god se moglo. Do 13. lipnja ove godine dug KK Zadar je dosta smanjen! Što i kako radi novi NO, tek kad dođu rezultati, e onda će javnost procijeniti njihov rad.

Špekulira se dosta o plaći novog direktora kluba Davida Gunjevića i uspoređuje s vašom?

– Zna se tko određuje plaće direktorima gradskih tvrtki, to odlučuje isključivo Grad Zadar odlukom gradonačelnika! Ako je 14.750 kuna bruto plaća koja je navedena u ugovoru, onda neto plaća može biti samo manja. Prema tome, ako sam ja s dvoje djece na poreznoj kartici imao poreznu olakšicu i imao neto plaću od 12 tisuća i nešto kuna, onda bi gospodin David Gunjević, ako nema djece, mogao imati samo manju plaću. Kažem ne znam je li Gunjević ima djece, ne ulazim u to.

Je li teško naći sponzore u današnje vrijeme?

– Ove sve afere oko samog kluba koje se događaju naravno da ne utječu dobro na sponzore i ugled klub, ali u današnje vrijeme krize je općenito jako teško pronaći sponzore. U mom mandatu smo bili sretni što smo uopće i uspjeli zadržati neke sponzore. Evo PSK-a je ušla kao sponzor u klub i to u razdoblju od tri godine, dakle, oni su sponzor klubu još dvije godine. Nadam se da će sadašnja uprava KK Zadar naći barem jednog ili dva sponzora u rangu PSK-e!

Kako komentirate katastrofalno loše stanje dvorane Jazine, zapuštene svlačionice koje izgledaju kao da je bomba pala? 

– To je dvorana koja se praktički ne koristi. Međutim, tu je trenirala i igrala Puntamika koja je koristila svlačionice. U dvoranu Jazine se nije puno ulagalo, ali kazat ću i ovo, treba li uopće ulagati u dvoranu Jazine i koliki je to trošak, i je li to opravdano?! Što se svlačionica tiče, koristile su se one svlačionice u samom tunelu, dakle, u razini zemlje, a ne one ispod. One svlačionice koje se nisu koristile normalno je da su zapuštene, jer ih nije imao tko koristiti! KK Zadar su u Jazinama bile samo kancelarije…

Imate li novi posao?

– Ne, prijavljen sam na Zavodu za zapošljavanje i tražim posao! Vjerujem da ću u dogledno vrijeme pronaći novi posao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...