Ante Toni Bačkov potpisao za austrijskog trećeligaša. Bačkov: “Veći mi je izazov igrati u Austriji nego u Zadru!”

Ante Toni Bačkov (23) napadač rodom iz Pakoštana, koji je ovog ljeta napustio HNK Zadar i otišao u redove austrijskog trećeligaša USK Anif, klub koji se nalazi svega 5 kilometara od Salzburga. Bačkov je odigrao već jednu utakmicu za svoju novu momčad. U susretu 3. kola, Ante Toni je u gostujućoj pobjedi 0-3 protiv Groediga postigao jedan zgoditak, već sutra 13. kolovoza u 17 sati, USK Anif na svom stadionu Sportzentrum Anif kapaciteta 1500 mjesta u četvrtom kolu dočekuje Austriju Salzburg.

Bačkova smo dobili neposredno prije jutarnjeg treninga, nije krio zadovoljstvo što je nastavio karijeru u kvalitetnom klubu, puno jačem nego HNK Zadar.

Jesi li  zadovoljan igraš u puno kvalitetnijoj ligi nego što je skromni četvrti rang hrvatskog nogometa?

– Jako sam zadovoljan, u Austriji sam već više od mjesec dana, moj novi klub igra u jako kvalitetnoj ligi, ako se ovdje dokažem želja mi je otići u redove nekog od drugoligaša. U prošlom kolu sam zabio jedan pogodak, želja mi je nastaviti tako i dalje, te se probiti i do druge lige! Potpisao sam ugovor na pola godine, moji novi poslodavci su zadovoljni, na meni je samo da kvalitetno radim, i da uskoro zaigram i u drugoj austrijskoj ligi!

Koji je razlog što si napustio HNK Zadar?

– Odlučio sam se za novi izazov, a i HNK Zadar će u novoj sezoni igrati tek u četvrtom rangu hrvatskog nogometa. Od USK Anifa sam dobio dobru ponudu, uostalom, veći mi je izazov igrati ovdje nego u HNK Zadru! U neku ruku htio bih se i malo osamostaliti. Što se mog bivšeg kluba tiče, šteta što nismo izborili igranje u trećem rangu, želim HNK Zadru sve najbolje u idućoj sezoni.

Koji su ciljevi tvog kluba u novoj sezoni?

– Uvjeti za trening i igranje su odlični, radi se kvalitetno, cilj nam je biti u top četiri momčadi na ljestvici. Treća liga broji dvanaest klubova, prva dva na kraju sezone igrat će kvalifikacije za  playoff za ulazak u drugu ligu. Dobro mi je krenulo, već sam dao jedan gol u svojoj prvoj utakmici u kojoj sam igrao čitavu utakmicu, sutra smo domaćini favoritu prvenstva Austriji iz Salzburga. Imamo najbolji stadion u ligi i odličan travnjak, na našem stadionu svoje prijateljske utakmice igra i prvoligaš Red Bull Salzburg. Kažem, Anif je udaljen od Salzburga svega pet kilometara, do stadiona mi treba svega deset minuta vožnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...