Britanska korporacija Entain kupuje 75 posto udjela u najvećoj hrvatskoj kladionici za 7 milijardi kuna

Britanska korporacija Entain, vrijedna osam milijardi funti, dogovorila je kupnju 75 posto udjela u hrvatskoj kladioničarskoj grupi SuperSport za blizu 700 milijuna eura.

Entain već kontrolira niz poznatih kladioničarskih brendova među kojima se nalaze bwin, Ladbrokes, sportingbet i drugi, a uskoro će im se pridružiti i SuperSport.

Za 75 posto udjela od vlasnika, češke investicijske tvrtke EMMA, Entain će inicijalno platiti 600 milijuna eura u gotovini, a iduće godine, ovisno o rezultatima SuperSporta za 2022., vjerojatno još 90 milijuna eura. SuperSportom će ubuduće upravljati tvrtka Entain CEE u koju će EMMA prenijeti svoju četvrtinu vlasništva SuperSporta, piše Bloomberg Adria.

Transakcijom se SuperSport procjenuje na vrijednost od oko 920 milijuna eura.

SuperSport d.o.o. je prošle godine ostvario dobit od čak 384 milijuna kuna uz poslovne prihode od 756 milijuna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...