Dukić vol. 2 (opet o istome): “Povodom brojnih reakcija na temu ugovora o radu za direktora Košarkaškog kluba Zadar, želim pojasniti jednu stvar”

Evo Dukića opet o tematici KK Zadra i njihovih plaća. Ovaj put nema puno toga za kazati, samo jednu stvar, kako kaže. No…

Drugi je ovo današnji dopis kojeg je gradonačelnik poslao medijima. I njega prenosimo u cijelosti.

Čini mi se kako su mnogi za poštivanje zakona, pravila i odluka samo dok se ne tiču njih osobno. Ja, kao gradonačelnik Grada Zadra, moram voditi računa o pozitivnim propisima i odlukama koji su na snazi, jer sam odgovorna osoba u ime Grada Zadra. Zbog toga sam reagirao na ugovor o radu za direktora kluba gospodina Gunjevića, koji je objavio predsjednik NO kluba, gospodin Rubeša. Taj ugovor nije u skladu s Odlukom o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće direktorima trgovačkih društava.

Naglašavam kako nemam ništa protiv rada novog direktora gospodina Gunjevića, niti je moja poruka bila usmjerena protiv njega, već protiv odgovorne osobe, predsjednika Nadzornog odbora Ante Rubeše, koji je morao znati da sklapa štetni ugovor za klub, koji nije usklađen sa Odlukama vlasnika kluba Grada Zadra.

Ne ulazim u raspravu oko visine plaća ostalih zaposlenika Košarkaškog kluba Zadar, to nisam radio ni ranije, te neću raditi ni sada.  Nije isto plaćanje struke poput sportskog direktora, trenera,.. i uprave kluba, odnosno direktora kluba, čija visina plaće mora biti usklađena s plaćama direktora ostalih gradskih tvrtki. 

Zato ponovo ističem: zbog dobrobiti kluba i zbog pridržavanja pravila, potrebno je napraviti korekciju plaće i prava direktora Košarkaškog kluba sukladno Odluci o utvrđivanju najviše mjesečne bruto plaće direktorima trgovačkih društava, s  obzirom na to da se ta odluka  odnosi i na direktora Košarkaškog kluba Zadar”, kazuje Dukić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...