Duško Vujošević za Antenu: “Srbija je odgovorna za rat i krvoproliće na ovim prostorima! Jusup je odličan trener”

Jedan od najboljih košarkaških trenera u regiji je svakako bivši trofejni trener beogradskog Partizana Duško Vujošević (63), koji ma problema sa zdravljem.

Na dijalizi je i još uvijek čeka na transplantaciju bubrega.

Vujošević nam se javio s odmora na Zlatiboru, u razgovoru je spomenuo i svog bivšeg igrača Karla Žganeca novog igrača KK Zadar, iskreno je Dule rekao tko je po njegovom mišljenju krivac za rat na ovim prostorima, te tko mu je obećao bubreg u Zadru.

Karlo Žganec je novi igrač KK Zadra, trenirali ste ga u rumunjskom Cluju prije dvije godine?

– Žganec je prije svega izvanredan čovjek, vrlo borben i košarkaški inteligentan, odlično zna predvidjeti situacije kad njegova momčad igra obranu. Zna presjeći protivnički pas i pametno se postaviti tamo gdje treba. Radi se o dobrom klupskom igraču. Žganec još ima prostora za napredak, dobar je i u napadačkom skoku, ima i kvalitetnu igru leđima prema košu. KK Zadar je napravio dobar potez što ga je doveo! Dok sam ga vodio u Cluju, imali smo peh s Karlom, dva puta je ozlijedio isto rame, tako da je morao otići na operaciju koja je napravljena kvalitetno.

Danijel Jusup ponovno je trener KK Zadra?

– Drago mi je, jer Danijel je odličan trener, radi se o stručnjaku koji kada osjeti da ima podršku, onda radi odlično posao. Ovim putem ga pozdravljam i želim mu puno uspjeha, a KK Zadar iskreno želim da se postepeno vrati na onaj nivo igre dok je igrao u dvorani Jazine…

Vaš veliki prijatelj dr. Mladen Srzentić opet je klupski liječnik?

– Radi se o izvanrednom čovjeku, prijatelju i liječniku. Drago mi je što se opet vratio u klub, jer on je čovjek košarke, ima energije, iskustva i znanja. Dr. Srzentić jako voli košarku, cijeli život je proveo u tom sportu, njegova ljubav prema KK Zadru se osjeća. Mi smo jako dobri prijatelji, a obećao mi je i bubreg, ha ha…. Što se tiče mog zdravlja, ide prema boljem.

Za kraj razgovora pojasnite, jednom prigodom ste rekli da je Srbija krivac za rat na ovim prostorima, Srbi su vam to itekako zamjerili?

– Prvo ja sam Crnogorac i Jugoslaven. Srbija je kontrolirala JNA, zbog toga je Srbija i najodgovornija što nije izbjegnut rat i krvoproliće na prostorima bivše države!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...