Grgo Mujan pobjednik 50. maratona Preko-Zadar. Mujan: Tijekom utrke bilo je dosta prometa od brodova. Ne znam je li to dozvoljeno!

Pobjednik jubilarnog 50. Plivačkog maratona Preko-Zadar ukupne dužine 4600 metra je, kao i prošle godine, 23-godišnji Grgo Mujan član KDP Split koji je do cilja na bazenu Kolovare stigao u vremenu od 51 minute i 45 sekundi. Drugo mjesto osvojio je 16-godišnji Roko Krpina iz KDP Donat Zadar koji je za Mujanom zaostao minutu i sedam sekundi, dok je treće vrijeme imao Mauro Bobanović član KDP Poreč, njegovo vrijeme bilo je 53:12. Ukupno je bilo prijavljeno 251 natjecatelja, ali s rive u Preku na kraju je krenulo ukupno 238 plivača. Najbrža u konkurenciji djevojaka bila je 18-godišnja Klara Bošnjak iz KDP Donat Zadar, njeno vrijeme bilo je 57:51. Najstariji natjecatelj bio je 78- godišnji Ante Cvitanović, dok je najmlađa bila 10-godišnja Adrijana Knežević iz PK Zadar.

Grgo Mujan bio je zadovoljan pobjedom, iako nije oborio vlastiti rekord iz 2018. godine koji je iznosio 50 minuta i 52 sekunde.

– Zadovoljan sam jako, utrka je bila jako dobra, uostalom kao i uvjeti na moru. Konkurencija je bila standardna, šteta što Roko Krpina nije izdržao borbu sa mnom do kraja, vjerojatno bi onda i rezultat bio puno bolji, možda bi tada oborio i rekord. Svake godine sam sudionik ovog maratona, mislim da sam do sada samo jednom izostao, dolazim sigurno i dogodine! Moram istaknuti da je tijekom utrke bilo dosta prometa i malo valova od brodova što i nije baš dobro. Ne znam je li dozvoljeno ti veći brodovi plove tijekom maratona, to treba pitati organizatora maratona, kazao je Grgo Mujan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...