Grgo Mujan pobjednik 50. maratona Preko-Zadar. Mujan: Tijekom utrke bilo je dosta prometa od brodova. Ne znam je li to dozvoljeno!

Pobjednik jubilarnog 50. Plivačkog maratona Preko-Zadar ukupne dužine 4600 metra je, kao i prošle godine, 23-godišnji Grgo Mujan član KDP Split koji je do cilja na bazenu Kolovare stigao u vremenu od 51 minute i 45 sekundi. Drugo mjesto osvojio je 16-godišnji Roko Krpina iz KDP Donat Zadar koji je za Mujanom zaostao minutu i sedam sekundi, dok je treće vrijeme imao Mauro Bobanović član KDP Poreč, njegovo vrijeme bilo je 53:12. Ukupno je bilo prijavljeno 251 natjecatelja, ali s rive u Preku na kraju je krenulo ukupno 238 plivača. Najbrža u konkurenciji djevojaka bila je 18-godišnja Klara Bošnjak iz KDP Donat Zadar, njeno vrijeme bilo je 57:51. Najstariji natjecatelj bio je 78- godišnji Ante Cvitanović, dok je najmlađa bila 10-godišnja Adrijana Knežević iz PK Zadar.

Grgo Mujan bio je zadovoljan pobjedom, iako nije oborio vlastiti rekord iz 2018. godine koji je iznosio 50 minuta i 52 sekunde.

– Zadovoljan sam jako, utrka je bila jako dobra, uostalom kao i uvjeti na moru. Konkurencija je bila standardna, šteta što Roko Krpina nije izdržao borbu sa mnom do kraja, vjerojatno bi onda i rezultat bio puno bolji, možda bi tada oborio i rekord. Svake godine sam sudionik ovog maratona, mislim da sam do sada samo jednom izostao, dolazim sigurno i dogodine! Moram istaknuti da je tijekom utrke bilo dosta prometa i malo valova od brodova što i nije baš dobro. Ne znam je li dozvoljeno ti veći brodovi plove tijekom maratona, to treba pitati organizatora maratona, kazao je Grgo Mujan.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...